Inspiration is meervoudig Europees kampioen. | Foto: pr.
Inspiration is meervoudig Europees kampioen. | Foto: pr. Foto: pr.

Europese titels voor Inspiration

Sport Voorhout

Voorhout • Twirlvereniging Inspiration heeft bij het Europese Kampioenschappen Twirl in Kroatië meerdere Europese titels behaald. Danielle Bergman, het duo Nina Copier en Mylene van den Broek, het senior twirlteam en het large team namen het goud mee naar Voorhout. 

Twaalf landen streden dit weekend om de Europese titels in Porec. De Nederlandse equipe bestond uit 67 deelnemers, waaronder 17 meiden van Inspiration Voorhout. In januari 2017 wist de vereniging zich met vier teams en tien solisten te plaatsen. 

De jongste deelnemer van Inspiration Voorhout tijdens dit Europese Kampioenschap was Anissa Soussani. Zij mocht zich met maar liefst vier onderdelen, 1 baton, 2 baton, super-x-strut en rhythmic twirl, presenteren in de Juvenile klasse. Zij wist een  top acht-plek te behalen met haar onderdelen dancetwirl en twirling 2 baton. Met haar twee andere onderdelen behaalde zij een negende en een twaalfde plaats.

Jilena Baggerman presenteerde zich in de 1 baton, 2 baton, super-x-strut en rhythmic twirl in de Preteen klasse. Zij wist een zilveren medaille te bemachtigen met haar twirling 2 baton routine en een bronzen medaille met haar super-x-strut. Daarnaast behaalde zij nog een vierde en vijfde plaats.

Naomi van der Drift vertegenwoordigde Nederland met 1 baton, super-x-strut en rhythmic twirl. Zij eindigde op de elfde plaats, vijfde plaats en een zevende plaats met haar solistische onderdelen. Met haar duomaatje Sanne Copier behaalde ze een vijfde plaats. Naast duo mocht Sanne Copier ook deelnemen met haar 1 baton routine en eindigde op plaats twaalf. 

Het duo Nina Copier en Mylene van den Broek wisten een geweldige no drop routine weg te geven. Dit werd door de jury bekroond met een Europese titel. Nina Copier wist met haar solistische onderdelen 1 baton en rhythmic twirl een vijfde en zesde plaats te bemachtigen.

In de junior klasse kwam ook Selina Kok in actie op de onderdelen 1 baton (negende plaats), 2 baton (zesde plaats) en rhythmic twirl routines (zestiende plaats). Celina Byrne vertegenwoordigde Nederland  in de junior klasse met haar onderdeel twirling 2 baton en ontving brons voor haar derde plek.

In de senior klasse presenteerden Danielle Bergman en Sharon Goossens zich allebei op het onderdeel twirling 2 baton. Goossens werd achtste, Bergman behaalde zilver. Het mooiste moest voor haar echter nog komen; ze is Europees kampioen in de senior rhythmic twirl klasse. 

Teams

Naast de solisten deden er ook vier teams van Inspiration mee. Het nieuwe samengestelde junioren team wist als eerste team van Nederland een energieke routine neer te zetten, die werd beloond met een bronzen medaille. De meiden van het senior twirl- en dance team wisten twee krachtige optredens neer te zetten. Het onderdeel teamtwirling, werd beloond met een Europese titel. Het team dance twirl werd achter Italië tweede. Het Largeteam, met als thema Nature, wist de jury te imponeren met een krachtige choreografie en werd door de jury unaniem uitgeroepen als Europees kampioen. 

Uit de krant