| Foto: pr.
| Foto: pr.

Kindercorso in Voorhout en Sassenheim: vrijdag fiets versieren, zaterdag optocht

Cultuur Teylingen

Voorhout/Sassenheim • Natuurlijk kijken veel mensen uit naar het 'grote' Bloemencorso, maar voorafgaand daaraan is het bloemenfeest minstens net zo groot als de kinderen op bloemrijke creaties een deel van de route afleggen.

Het kindercorso kent vele deelnemers met prachtig versierde driewielers, fietsen, tractoren, karren, buggy´s en kinderwagens. In Voorhout klinkt in de volle dan ook veelvuldig applaus voor deze prachtige creaties. Dit jaar is het thema van het corso ´Dutch Design´ en dat zie je ook vaak terug bij de deelnemende kinderen.

Om dit Kindercorso te realiseren stellen een aantal Voorhoutse kwekers hun bloemen beschikbaar. Kinderen in Voorhout kunnen deze bloemen gratis ophalen op vrijdag 21 april vanaf 15.00 uur bij de kraam van de Oranje Vereniging Voorhout op grasveld bij het NS-terrein.

Corso-zaterdag

Op zaterdag 22 april gaan heel veel kinderen, samen met hun ouders en begeleiders en onder begeleiding van maar liefst vier muziekkorpsen opnieuw voor het leukste, mooiste en grootste kindercorso zorgen. De prijsuitreiking is na afloop om 14.00 uur in Restaurant Boerhaave.

Sassenheim

Alle kinderen in Sassenheim kunnen op vrijdag 21 april hun fiets, step of ander voertuig tussen 18.30 en 19.30 uur versieren bij Park Rusthoff en speeltuin Beatrix. Je hoeft geen lid te zijn van een speeltuin. Er zijn bloemen en oase beschikbaar, maar op is op. Ook hier worden de bloemen gesponsord. De organisatie is in handen van de TOV Sassenheim. 

Optocht

Op zaterdagochtend start om 11.00 uur voor de deur van Apotheek Sassenheim (Hoofdstraat 190) de optocht. Zoals elk jaar wordt de muzikale ondersteuning verzorgd door Jeugdband van Adest Musica. De route van de kindercorso optocht is als volgt: Hoofdstraat - Kerklaan – Voorhavenkwartier – Vaartkade – Hoofdstraat. De optocht eindigt op het plein bij de Xenos voor. Vanaf 12.00 uur verzorgt zeemanskoor Overal uit Sassenheim op het Kerkplein twee keer een optreden. Vanaf 14.00 uur zijn er ook weer een aantal zitplaatsen gereserveerd voor ouderen. Aanmelden kan via de Bond van Ouderen.

Uit de krant