| Foto: pr.
| Foto: pr. Foto: pr.

Sport- en cultuurregeling verruimd

Cultuur Teylingen

Teylingen • De nieuwe verruimde sport- en cultuurregeling is van kracht. Er kan nu ook aanspraak op worden gemaakt bij commerciële instellingen of als deze buiten Teylingen gehuisvest zijn. Met de regeling kunnen Teylingers met een smalle beurs meedoen aan sport en cultuur.

Door Nico Kuyt

Een inwoner van Teylingen kan eenmalig voor één sport- of cultuuractiviteit een bijdrage aanvragen bij Welzijn Teylingen of zich kenbaar maken bij een vereniging of organisatie. De regeling is bedoeld om inwoners die te maken hebben met structureel beperkte financiële mogelijkheden, om hen zo toch in staat te stellen lid te zijn of te worden van een club of vereniging. Dit kan bij zowel commerciële als niet-commerciële instellingen, zoals een abonnement op de sportschool. De instelling hoeft niet in Teylingen gehuisvest te zijn.

De club ontvangt per lid een bedrag van maximaal 70 euro voor de kosten van een lidmaatschap. Voor activiteiten waarbij de contributie lager is dan 80 euro kan voor maximaal 50 procent van de contributie een bijdrage worden aangevraagd.

Geen inkomenstoets

Het is voor het clubbestuur niet verplicht een inkomenstoets te doen of hun leden inzage te vragen in de inkomensgegevens. Wel vraagt de gemeente het bestuur kritisch te overwegen of iemand voor de regeling in aanmerking komt.

Aanmelden

Aanmelden kan op twee manieren. De eerste mogelijkheid is via het clubbestuur. De tweede via Welzijn Teylingen. Deze stichting heeft vanaf 1 januari 2017 de uitvoering van de regeling op zich genomen.

Uit de krant