| Foto: pr.
| Foto: pr. Foto: pr.

Teylingen van A tot Z

Algemeen Teylingen van A tot Z

Teylingen • Muziek, sport en cultuur. Teylingen kent veel verenigingen, stichtingen en organisaties waar inwoners terecht kunnen. Iedere week krijgt één van deze organisaties de ruimte om zich voor te stellen in 'Teylingen van A(vondvierdaagse) tot Z(wemvereniging)'.

Naam: Hengelsportvereniging 'De Leede'

Opgericht in: 1948

Aantal leden: ruim 2300

Wie zijn we en wat doen we?

Hengelsportvereniging "De Leede", van oorsprong een 'bootjesvereniging', is vernoemd naar het water dat grenst aan het dorp Warmond: de Warmonder Leede. Een prachtig water dat evenwijdig loopt aan de Dorpsstraat en met name via het eiland Koudenhoorn goed te bereiken is.
Wij huren naast de Warmonder Leede de visrechten van een groot aantal wateren in de gemeente Teylingen en gemeente Oegstgeest. Tegenwoordig vissen onze wedstrijdvissers vooral vanaf de kant. Enkele keren per jaar wordt georganiseerd vanuit de boot gevist.

Wij organiseren vislessen, wedstrijden witvissen en roofvissen voor jeugdige vissers. Voor 18-plussers organiseren wij de Najaars- en Wintercompetitie, het Kampioenschap van Teylingen (voor onze leden en vispashouders die in Teylingen wonen), ons clubkampioenschap en de kerstwedstrijd.

Een Hengelsportvereniging is ook verantwoordelijk voor het beheer van het gehuurde water. Dat doen wij door controles uit te voeren. Ook wordt er schubkarper en spiegelkarper uitgezet om de visstand en de water kwaliteit op peil te houden.

Waarom is het zo'n leuke vereniging?

Vissers zijn altijd actief in en met de natuur. Met de meeste vissers kun je een gezellig babbeltje maken aan de waterkant over hun geweldige hobby, hun prachtige vangsten en hun mooie nieuwe hengel.

Wat is jullie ambitie?
Het is onze ambitie om alle vissende inwoners van Teylingen meer te leren over visvriendelijk en succesvol vissen. Wij zouden ook graag aan alle jeudige vissers van Teylingen minstens één seizoen visles willen geven én laten deelnemen aan onze praktische vislessen aan de waterkant. Deze praktische vislessen zijn naast een uitgelezen kans om van ervaren vissers meer tips en tricks te leren ook meteen een wedstrijd, waarbij je leuke en bruikbare hengelsportprijsjes kunt winnen om je collectie mee uit te breiden.

Wil je graag kennismaken met vissen, leren om slim een haakje te knopen of beter leren vissen? Kom dan naar onze 'vislessen aan de waterkant' op enkele zomerse zaterdagen in Voorhout en/of schrijf je in voor de wedstrijden op vijf vrijdagavonden. De data vind je op onze website onder afdeling jeugd. Een aanrader is de koppelwedstrijd junior-senior. De bedoeling is samen zo veel mogelijk vis te vangen en je mag elkaar indien nodig helpen. Spannend voor de jeugd en de senioren worden ineens erg fanatiek. Na afloop gezellig samen napraten onder het genot van een versnapering.

Kijk voor meer informatie op www.hsvdeleede.nl. Aanmelden doe je via het contactformulier op onze website of mail naar jeugd@hsvdeleede.nl of wedstrijd@hsvdeleede.nl

Deze rubriek wordt samengesteld in samenwerking met Welzijn Teylingen. Alles over vrijwilligerswerk vindt u op www.welzijnteylingen.nl en klik op 'vrijwilligerswerk'.

Ook in deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar Marian Kofoed van Welzijn Teylingen: m.kofoed@welzijnteylingen.nl. 

Uit de krant