In 2008 trad de band voor de laatste maal op, maar uit hun midden vonden Leon, Rens, Inka en Paul elkaar terug als vaste deelnemers aan de Oranje Proms. | Foto: pr.
In 2008 trad de band voor de laatste maal op, maar uit hun midden vonden Leon, Rens, Inka en Paul elkaar terug als vaste deelnemers aan de Oranje Proms. | Foto: pr. Foto: pr.

De jaren '90 herleven met Cover Up in de Dwars Op

Historie Voorhout

Voorhout • In navolging van de verhalen over de Voorhoutse rock/popbands Gamut en Far Out, volgt in de Dwars Op voorjaar 2017 het verhaal over Cover Up. In 2000 richtten Leon van Westerop en Pieter van Kampen, van de toenmalige horecagelegenheden De Toog en Het Wapen van Voorhout, een nieuwe coverband op. In de loop der jaren groeide Cover Up uit tot een twaalfmans formatie. Leon van Westerop vertelt zijn verhaal, met aanvullingen van Paul Martens en Rens Aartsma.

De band ontstond doordat de mannen van livemuziek houden en regelmatig bands in de Toog of het Wapen lieten optreden. Leon en Pieter zongen en speelden nog wel eens graag een nummertje mee. Vanuit het café werd gesuggereerd dat ze wel een nieuwe band op konden richten. Bassist Danny Langeveld en slaggitarist Harm Esselink sloten zich aan en ze gingen wekelijks aan de slag om een repertoire op te bouwen. In de loop van de tijd kwamen de achtergrondzangeressen Inka van Duijn en Sandy Klein er bij. Toen Danny Langeveld werd opgevolgd voor sologitarist Rens Aartsma, werden ook bassist Guus Beelen en toetsenist Phil van der Zwan toegevoegd. De goede contacten met St. Cecilia, waarvan het blazersorkest elke dinsdagavond in Het Wapen van Voorhout repeteerde, leidden tot een blijvende samenwerking met een wisselende groep koperblazers onder leiding van Paul Martens.

Menig Voorhouter genoot op feesten en partijen, de kermis, het traditionele nieuwjaarsconcert in Het Wapen van Voorhout en andere festiviteiten, van deze swingende formatie.

In 2008 trad de band voor de laatste maal op, maar uit hun midden vonden Leon, Rens, Inka en Paul elkaar terug als vaste deelnemers aan de Voorhout Proms, het grootste weerkerende muziekspektakel van, voor en door Voorhouters.

Uit de krant