| Foto: pr./Pixabay
| Foto: pr./Pixabay Foto: pixabay

Krachtloos Foreholte verliest

Sport Voorhout

Voorhout • Lange tijd bleef de beginstand op het scorebord staan. Toch wekte het geen verwondering dat Foreholte voor de vierde keer op rij met lege handen van het veld afstapte. Het voetbal ziet er op zich nog wel aardig uit, maar de ploeg is voor het doel krachteloos. Met name vanuit dat aspect heeft Foreholte de laatste 360 minuten niet meer gescoord. Concordia verdiende de overwinning omdat met name zij naarmate de tweede helft met steeds meer druk op zoek ging naar de winnende treffer.

In het basiselftal van Foreholte was plaats ingeruimd voor doelman Jim Duindam, middenvelders Casper Brabander en Jelle Geerlings en gelegenheidsspits Rick Brabander. Na 7 minuten was er een goede kopkans voor spits Brabander na een voorzet van Christiaan Guijt. Het werd een halve kopbal. Aan de andere kant maaide Luuk van Nieuwkerk over de bal heen na mooi terugleggen van Koen de Vries. Op het half uur moest Foreholte-goalie Jim Duindam gestrekt naar de hoek na een schot van Simon Zuijderwijk, na geklungel in het hart van de Foreholte-defensie. Even later had opnieuw Rick Brabander kunnen scoren maar zijn intikker kwam niet langs keeper Waling.

Wissels

Na de rust kwam Sejad Navabi voor Rik Grondel en dat leidde in het eerste kwartier tot onmiddellijke dreiging op het doel van Laurens Waling. Navabi schoot uit een goede voorzet van Christian Guijt hard voorlangs. Na een kwartier voetbalde Concordia zich onder de Voorhoutse druk uit. Eerst was het de invallende O17-junior Maurizio Marinacci, die Lucas Wiering te snel af en de bal tegen de buitenkant van de paal schoot. Even later kopte de mee naar voren getrokken Tim Trompper naar zijn collega centrale verdediger Martijn Overes, die van dichtbij met zijn kopbal twee keer de lat raakte alvorens keeper Duindam kon redden.

Vijfde corner

Foreholte kreeg wel mogelijkheden, maar de schoten waren te zwak en ongevaarlijk. In de 80e minuut velde linksachter Diederik Bertels het vonnis over Foreholte door de vijfde corner vrijstaand over Duindam in het doel te koppen (0-1). In de resterende speeltijd probeerden de Voorhouters nog wel om tot een beter resultaat te komen, maar heel dichtbij kwamen ze niet werkelijk.

Uit de krant