| Foto: pr./Pixabay
| Foto: pr./Pixabay Foto: pixabay

Foreholte eindigt competitie in mineur

Sport Voorhout

Voorhout • Foreholte-spelers en -supporters moesten de hele gifbeker van deze competitie leegdrinken in het laatste duel tegen TOGB uit Berkel-Rodenrijs. Foreholte speelde nergens meer om, sterker nog, de ploeg eindigde in de derde periode als allerlaatste. Maar TOGB kon met minimaal een gelijkspel juist deze periode winnend afsluiten, met een grote kans om alsnog de geambieerde 1e klas te bereiken. De wedstrijd verliep zoals van te voren wel gedacht werd.

In de eerste 45 minuten toonde Foreholte zich nog wel gelijkwaardig aan TOGB. Pogingen van met name Rik Grondel waren niet echt een probleem voor doelman Verkerk van TOGB. Middenvelder Sejad Navabi had de score moeten openen toen Sam Lemmers de bal juist naar zijn hoofd terugkopte vanuit de eerste hoekschop. Navabi's poging ging recht op keeper Jeffrey Verkerk af. Al het gehele seizoen is de boomlange centrale middenvelder Daley Hilkemeijer levensgevaarlijk tijdens spelhervattingen van TOGB. Hoewel de teruggeplooide spits Sam Lemmers van alles probeerde kopte Hilkemeijer in de 43e minuut bij de tweede paal moeiteloos binnen (1-0).

Niets meer te vertellen

In de tweede helft was het helemaal over bij de Voorhouters. Achtereenvolgens was het in de 52e minuut uitblinker Mouad Fissoune die via de binnenkant van de paal vanaf de 16-meterlijn mocht scoren (2 – 0), een kwartiertje later was het invaller Rob Gerritsma die eveneens vanaf 'de 16' raak mocht mikken (3 – 0). Daarna was het weer de beurt aan Fissoune om de bal dit keer over de geplaagde Foreholte-doelman Guijt te lobben (4 – 0).

Goal Stavleu

Foreholte deed zo waar nog iets terug via een rake inzet van invaller Joeri Stavleu, na goed doorzetten van aanvoerder Tom Bleijswijk (4 – 1). Het was het eerste Voorhoutse doelpunt na 450 minuten doelpuntloos voetballen. Uiteindelijk was het nog invaller Emircan Bagcan die nog wat zout strooide door een gesmoorde vrije trap van Hilkemeijer alsnog achter Matthijs Guijt te plaatsen 5 – 1. Na negentig minuten floot de goed leidende jonge scheidsrechter Verduijn gelukkig voor alle Voorhouters resoluut af. De beker was leeg. Tot op de bodem.