Boven: Beau, Nina, Linn, Britt, Lisanne, Sophie, Lisette, Giulietta (en achter de meiden, coach Vincent) Onder : Anouk, Celine, Kyra, Guusje, Quirine , Anouk Foto: pr.

Foreholte MO15-1 kampioen van de hoofdklasse

Sport Voorhout

Voorhout • Sportpark Elsgeest was zaterdag het strijdtoneel van een heuse wedstrijd om het kampioenschap in de hoofdklasse. Gelijkspel of winst was genoeg voor Foreholte MO15-1 om kampioen te worden, maar bij verlies zou tegenstander Forum Sport uit Den Haag het kampioenschap behalen.

Forum Sport was dan ook met een grote schare fans met de Kwibus afgereisd naar Elsgeest. Er werd gespeeld in een echte kampioenschapsambiance. Vlaggen en ballonnen langs de lijn en luid zingende en toeterende supporters langs de lijn.

Het eerste kwartier was moeilijk voor Foreholte. Forum Sport begon heel sterk en in de zevende minuut scoorde zij al 0-1. Foreholte herpakte zich en via een fraai afstand schot van Giuletta de Korte werd het halverwege de eerste helft 1-1. Even later scoorde Giuletta ook de 2-1 en daarmee ging Foreholte met een kleine voorsprong de rust in.

De tweede helft ging weer gelijk op en was zeer spannend.  Forum Sport kwam een aantal keer angstvallig dicht bij een doelpunt, maar kreeg de bal niet in de goal. Diep in de tweede helft kwam de verlossende 3-1 door een prachtige actie van Kyra Monteny. Forum Sport wist dat het gedaan was en vlak voor eindsignaal scoorde Kyra nog een keer, waarmee de eindstand 4-1 werd.

Het feest barstte los op Elsgeest en het kampioenschap van de MO15-1 werd uitbundig gevierd met speelsters en supporters en niet te vergeten de trainingsstaf onder leiding van Vincent Noordoven.

De meiden hebben een topprestatie neergezet en bevestigen dat het meisjes- en vrouwenvoetbal in de lift zit. Niet voor niets is het meisjes- en vrouwenbal inmiddels landelijk de snelst groeiende sport van Nederland. En ook bij Foreholte spelen inmiddels al meer dan 140 meisjes en vrouwen. Wil je ze in actie zien? Op zaterdag 20 mei wordt er door Foreholte een grootst meidentoernooi georganiseerde op sportpark Elsgeest.