Sanne Dijkstra scoort de verrassende 1-0 voor MHC Voorhout. | Foto: pr.
Sanne Dijkstra scoort de verrassende 1-0 voor MHC Voorhout. | Foto: pr. Foto: pr.

Hockeydames Voorhout komen tekort tegen koploper

Sport Voorhout

Voorhout • Na de nederlaag tegen nummer 2 van vorige week, Castricum, stonden de dames van MHC Voorhout gisteren voor de moeilijke opgave om een goed resultaat neer te zetten tegen koploper Strawberries.

Het beloofde een zware zondagmiddag te worden op het veld van de Voorhoutse hockeydames. De Strawberries had pas een wedstrijd in de competitie verloren en toch hadden de dames van Voorhout een goed gevoel voor de wedstrijd tegen deze tegenstander. MHC Voorhout begon sterk tegen de dames uit Velsen. Onder leiding van een sterk spelende Simone Luijk stond het verdedigend goed en men probeerde met snelle tegenstoten het de tegenstander lastig te maken. Na 18 minuten was het moment van Sanne Dijkstra. Met een splijtende pass werd zij direct tegenover de keepster van de Strawberries gespeeld. Met een mooie passeerbeweging omspeelde zij de keepster en Voorhout stond tot ieders verrassing voor met 1-0.

Tempo omhoog

Het team uit Velsen gooide er nog een schepje bovenop en het tempo ging omhoog. Na een paar goede reddingen van keepster Mariska van Vliet kon zij niet worden voorkomen dat de bal onreglementair werd gestopt op de doellijn. De strafbal werd foutloos genomen en beide teams stonden na 25 minuten weer gelijk 1-1. In de laatste minuut van de eerste helft kon Voorhout niet voorkomen dat de Strawberries op voorsprong kwam en beide teams gingen met een 1-2 stand de rust.

Beslist

De tweede helft was nog geen vijf minuten oud of Voorhout keek tegen een 1-3 achterstand aan en in feite was de wedstrijd toen al beslist. Voorhout kon het hoge tempo niet meer volgen en het werd daarna 1-4  en 1-5. Toch bleven de Voorhoutse dames verzorgd hockey laten zien en kregen verdiend door een goal van Kirsten Kramer de 2-5 op het bord. Strawberries maakte in de laatste minuten voor de statistieken nog de 2-6.

De Voorhoutse dames kwamen in de tweede helft een stapje te kort tegen een zeer sterk aankomend kampioen in de 3e klasse.