Afbeelding

Geslaagde jubileumconferentie ISD Bollenstreek

Zorg & Welzijn Regio

regio • De jubileumconferentie van de ISD Bollenstreek ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan, vorige week dinsdag, is een inspirerende en geslaagde bijeenkomst geweest. Dit blijkt uit de evaluatie en de persoonlijke ervaringen van de ruim 140 deelnemers.

In een korte film is 15 jaar ISD inclusief ervaringen van klanten in beeld gebracht. De sprekers Wilco van Dijk en Nadja Jungmann gaven interessante presentatiesover het gedrag van mensen en keuzes die iedereen dagelijks moet maken. En hoe dat werkt als iemand in een stresssituatie leeft (zoals bij schulden) en wat de mogelijkheden zijn om als dienstverlenende organisatie mensen daarbij te ondersteunen/helpen de stress te verminderen.

Na de presentaties hebben de deelnemers via tafeldiscussies en aansluitend digitaal stemmen op een aantal stellingen hun persoonlijke mening gegeven. Input die voor de ISD waardevol is en betrokken wordt bij de verdere beleidsontwikkeling.

Startpunt Geldzaken

Preventie is belangrijk om schulden te voorkomen. Tijdens de avond is Startpunt Geldzaken aangekondigd. Startpunt Geldzaken is vanaf heden voor alle inwoners van de ISD gemeenten beschikbaar op de website van de ISD Bollensteek (www.isdbollenstreek.nl). Inwoners kunnen daarmee anoniem eigen geldplannen maken.     

Certificaat    

De ISD is lid van de branchevereniging NVVK en leden moeten voldoen aan de eisen van de NVVK. De nieuwe voorzitter van de NVVK, Marco Florijn, had voor de ISD een passend jubileumgeschenk. Hij reikte de ISD het certificaat uit, omdat de ISD geslaagd is voor de recent gehouden audit. Dat betekent dat de ISD voldoet aan de eisen van de NVVK.   

Evaluatie

De deelnemers hebben de conferentie beoordeeld met een 8.5 met daarbij reacties als inspirerend, inhoudelijke goede conferentie, informatief, interactief, verhelderend, leerzaam en interessant om verder mee aan de slag te gaan. Deelnemers waren partners en relaties uit het maatschappelijk middenveld, vrijwilligers- en welzijnsorganisaties, professionele organisaties, adviesraden, burgemeesters en wethouders, raadsleden, oud bestuursleden, geïnteresseerde burgers en medewerkers van de ISD gemeenten en de ISD. 

Naar verwachting is medio juni het verslag van deze conferentie inclusief de presentaties beschikbaar op de website van de ISD Bollenstreek www.isdbollenstreek.nl.  

Uit de krant