Voorzitter Cok van Steijn en wethouder Van Velzen bij de officiele opening van het Kenniscentrum in de Bonekruidstraat. | Foto: pr.
Voorzitter Cok van Steijn en wethouder Van Velzen bij de officiele opening van het Kenniscentrum in de Bonekruidstraat. | Foto: pr. Foto: pr.

Sluiting tentoonstelling Hemels Voorhout

Historie Voorhout

Voorhout • In het Kenniscentrum van de Historische Kring Voorhout (HKV) is het woensdag 14 juni voor het laatst mogelijk de tentoonstelling Hemels Voorhout bezichtigen. Het Kenniscentrum aan de Bonekruidstraat tegenover nummer 30 is van 14.00 tot 16.00 uur geopend.

De tentoonstelling betreft bidprentjes, communieprentjes, een dejeunersetje, foto's, kleding, stukken van de onmisbare Voorhoutse dragervereniging St. Barbara en relevante memoralia uit de collectie van de HKV en anderen. Tot in de zestiger jaren waren in de katholieke kerk bidprentjes in zwang. Een bidprentje (gedachtenis- of doodsprentje) is een kaartje, dat wordt uitgegeven als aandenken bij het overlijden van een dierbare. De HKV bezit er een kleine duizend. Een selectie hiervan is de tentoongesteld. Via de vernieuwde website zijn alle bidprentjes te doorzoeken.

Direct bij binnenkomt van het Kenniscentrum worden de bezoekers verrast door een BB-er en de op het 'Raadhuisplein' tentoongestelde zaken van het oude Voorhoutse gemeentehuis uit de vorige eeuw. Ook staat er een zogenoemde Sixpaal.

In de Oosthout zaal liggen vele fotoboeken met duizenden unieke herinneringen uit Voorhouts verleden ter inzage. De boekenkast is rijkelijk gevuld met een scala aan diversiteiten over Voorhout en de regio. Het jubileumboek van de Barbara is tijdens de tentoonstelling nog te koop voor 5 euro. Daarnaast zijn er andere boeken over Voorhout en omgeving in de aanbieding.

Nieuw station

In de Oosthoutzaal is ook de laatste nieuwe aanwinst te bezichtigen. Het is het schaalmodel van de 'loc 1719 Voorhout' waarmee op 1 maart 1997 het nieuwe station Voorhout officieel in gebruik werd genomen.

In de maanden juli en augustus zijn er geen inloopdagen.

Uit de krant