Voor de zevende keer organiseert rij- en ponyvereniging Voorruiters de crosswedstrijd aan de Elsgeesterweg. | Foto: pr.
Voor de zevende keer organiseert rij- en ponyvereniging Voorruiters de crosswedstrijd aan de Elsgeesterweg. | Foto: pr. Foto: pr.

Crosswedstrijd voor pony's en paarden bij de Voorruiters

Sport Voorhout

Voorhout • De Rij- en Ponyvereniging Voorruiters organiseert op zondag 11 juni voor de zevende keer een crosswedstrijd in de Elsgeesterpolder. Veel deelnemers hebben zich ingeschreven om een wedstrijdparcours over de hindernissen af te leggen. In navolging van het succes van vorig jaar zullen de deelnemers twee keer starten, bij elkaar zo'n 160 starts.

Vanaf 9.00 uur tot 17.30 uur nemen naar verwachting 80 ruiters met paard of pony deel aan een springwedstrijd over natuurlijke hindernissen. Er wordt gestart in vier categorieën: Pony's laag, Pony's hoog, Paarden laag en Paarden hoog. Met het maximale aantal deelnemers belooft het wederom een spectaculair evenement te worden. Het komen en gaan van paarden en de wedstrijd zullen garant staan voor veel spektakel. Daarnaast is er een terras en een springkussen.

Het wedstrijdterrein aan de 2e Elsgeesterweg in Voorhout ligt achter de volkstuinen en is bereikbaar via het parkeerterrein bij Foreholte of de speeltuin in de Churchilllaan in Voorhout. Via de fiets- en loopbrug, direct links het bospad in en dit blijven volgen. De toegang is gratis. Voor meer info www.voorruiters.nl.

Uit de krant