Afbeelding

Gebr. van Seggelen winnen vanuit Peronne

Verenigingen Sassenheim

Sassenheim • Bij postduivenvereniging De Blauwband hebben de Gebr van Seggelen de vlucht vanuit Peronne gewonnen. Jan Hoogenboom is kampioen Vitesse van de vereniging en Samen spel Leiden en omstreken.

Vanuit het Peronne, op 278 kilometer, vlogen 159 duiven 's morgens naar Nederland. Nadat ze om 8.00 uur waren gelost, hadden de Gebr. van Seggelen om 10.47.18 uur de snelste duif in de klok, met een snelheid van 1649 meter per minuut. Dat komt neer op 99 kilometer per uur. De duiven van Jan Hoogenboom kwamen op de plaatsen 2, 4, 7 en 8 binnen en hij is daardoor de Vitesse kampioen van de vereniging. Jan Matze bezette plek drie, Herman van Schie de plaatsen 5,9 en 10. Voor Theo Onderwater was er de zesde plaats. 

Vierzon

De tweede wedvlucht van hetzelfde weekend vanuit Vierzon. De 60 duiven werden zaterdagochtend om 6.30 uur gelost. De 585 kilometer werd als snelste afgelegd door de duif van Th. Onderwater binnen een tijd van 13.06.55 uur. Ook hier was Jan Hoogenboom goed op dreef met de plaatsen 2, 5, 6 en 7. Herman van Schie kwam op het podium met een derde plaats en op plaats 8 en 9. Voor Jan Matze was er de vierde plek. Piet Angevaare maakt op de tiende plaats de top tien compleet.

Uit de krant