De kindercommissie van de Regenboog in debat in de raadzaal. Na afloop koos de klas vijf leerlingen die namens hen zitting hebben in de kindergemeenteraad. | Foto: pr.
De kindercommissie van de Regenboog in debat in de raadzaal. Na afloop koos de klas vijf leerlingen die namens hen zitting hebben in de kindergemeenteraad. | Foto: pr. Foto: pr.

Kindergemeenteraad verdeelt 2.000 euro

Politiek Teylingen

Teylingen • De kindergemeenteraad kiest vanavond, donderdag 15 juni, een of meerdere projecten in Teylingen uit om 2.000 euro aan te schenken.

De kindergemeenteraad bestaat uit vertegenwoordigers van zes schoolklassen. De deelnemende schoolklassen zijn de groepen 8 van de Antonius, Achtbaan (2 klassen), Andreas, Emmaus (groep 7/8) en de Regenboog. De klassen zijn de afgelopen twee weken begeleid door raadsleden en wethouders van de gemeente Teylingen. Ze hebben een gastles gehad op school en alle leerlingen hebben geoefend met debatteren in de raadzaal, de zogenaamde kindercommissies. Aan het eind van de kindercommissies hebben de kinderen zelf gekozen welke vijf kinderen hun klas het beste kunnen vertegenwoordigen.

Dertig leerlingen vergaderen over vier projecten die zijn ingediend door verenigingen en organisaties. Er is 2.000 euro beschikbaar voor de projecten. Met dit schoolproject wil de gemeenteraad de kinderen laten ervaren hoe de lokale democratie werkt.

Projecten

Op donderdagavond maakt de kindergemeenteraad een keuze over de verdeling van 2.000 euro. Er zijn vier projecten die kans maken op (een deel van) dit bedrag. St. Cecilia vraagt een bedrag voor muziekinstrumenten om te gebruiken voor muziekles op de scholen. Kinderboerderij Klaprooshof vraagt geld voor een nieuw drinkwatersysteem voor de dieren dat waterbesparend is. Dan is er nog een project om de bewoners van de Bolero een dagje uit te geven. Happy Painter is een schilderproject voor Syrische vluchtelingenkinderen. De kinderraadsleden zullen de lastige keuze moeten maken voor de verdeling van het geld.

De kindergemeenteraad begint om 19.00 uur en wordt gehouden in de raadzaal van het bestuurscentrum (Raadhuisplein 1) in Voorhout. 

Uit de krant