Mara Vergeer (vierde van rechts) met haar bronzen NK-medaille op het podium. | Foto: pr.
Mara Vergeer (vierde van rechts) met haar bronzen NK-medaille op het podium. | Foto: pr. Foto: pr.

Brons voor Mara Vergeer bij NK Jeugdwielrennen

Sport Warmond

Warmond • Mara Vergeer, lid Warmondse IJsclub en RTV Bollenstreek, is in Amersfoort bij het Nederlands Kampioenschap Jeugdwielrennen derde gewordn in haar categorie; meisjes die dit kalenderjaar 9 jaar worden.

Door de hoeveelheid podiumplaatsen die Mara eerder behaalde in wedstrijden, werd ze als tweede van de regioselectie Zuid afgevaardigd naar het NK, dat op zaterdag 10 juni werd gehouden in Amersfoort.

De drie jongste categorieën reden zes ronden van ruim 1 kilometer met als slot een klim van zo'n 600 meter met gemiddeld 6 procent stijging, de Galgenberg. Elena van der Veken en Jinthe Nijboer, uit het oosten en zuiden van het land, reden naar de eerste en tweede plaats, Mara bezette de derde plaats op het podium.

Oudere broer

Rens Vergeer, de oudere broer van Mara, was al vroeg in de ochtend aan de start verschenen bij de jongens van 12 jaar. De categorieën vier en hoger reden een parcours van 2 kilometer dat tien keerafgelegd moest worden. In dit parcours zat de klim op de Galgenberg in elke ronde. Rens finishte als 32e.

Uit de krant