Alle deelnemers aan de clubkampioenschappen worden in het zonnetje gezet. De twee kampioenen krijgen wel de grootste bekers mee naar huis! | Foto: pr.
Alle deelnemers aan de clubkampioenschappen worden in het zonnetje gezet. De twee kampioenen krijgen wel de grootste bekers mee naar huis! | Foto: pr. Foto: pr.

Vrijpionnen schaken voor het clubkampioenschap

Verenigingen Voorhout

Voorhout • Veel kampioenen op zondag 25 juni, tijdens de jaarlijkse clubkampioenschappen van jeugdschaakvereniging de Vrijpionnen. In de afsluiter van het seizoen werd Pepijn Oosten uit Voorhout eerste in de categorie t/m 10 jaar. Sebastiaan van der Klaauw uit Sassenheim was de beste in de categorie t/m 16 jaar. 

In de categorie t/m 10 jaar werd er al enigszins van uitgegaan dat tweedejaars James Lawton (10) uit Voorhout de kampioen zou worden, maar verrassend genoeg kende juist eerstejaars Iris Vliegen (9) een super start. De Voorhoutse stond maar liefst zeven rondes lang aan kop. Zij won zelfs al vroeg in het toernooi van de uiteindelijke clubkampioen, maar vermoeid ging ze de laatste twee rondes in en maakte daar te veel foutjes tegen uiteindelijke nummers twee en drie. Clubkampioen werd verrassend derde jaars Pepijn van Oosten. Renzo Timmermans (8) uit Warmond eindigde als tweede. Voor James Lawton was de derde plaats weggelegd. 

Categorie tot en met 16 jaar

In de categorie t/m 16 jaar was het de vraag of regerend clubkampioen Arjen Knoppert (13) uit Noordwijkerhout zijn titel kon prolongeren of zou Sebastiaan van der Klaauw (12) roet in het eten gooien? Sebastiaan morste al in de eerste ronde punten tegen Thijs Houben (12) uit Voorhout. Diezelfde speler verloor op zijn beurt weer in de derde ronde van de uit Sassenheim afkomstige Robert Koot (11). Tegelijkertijd deelt Sebastiaan een harde klap uit aan Arjen door de partij te winnen. Sebastiaan laat daarna geen enkel punt meer liggen en wordt daarmee Clubkampioen t/m 16 jaar van de Vrijpionnen. Arjen Knoppert wordt tweede, Robert Koot derde. 

Uit de krant