Inge krijgt haar insigne opgespeld door partner Kees. | Foto: pr.
Inge krijgt haar insigne opgespeld door partner Kees. | Foto: pr. Foto: pr.

St. Cecilia huldigt jubilaris

Verenigingen Voorhout

Voorhout • Muziekvereniging St. Cecilia organiseerde op zondag 25 juni een zomerbarbecue en sjoelwedstrijd. Ook werd saxofoniste Inge van der Aart-Weijers in het zonnetje gezet: ze is al veertig jaar muzikant.

Met de zomervakantie voor de deur organiseerde een aantal leden van muziekvereniging St. Cecilia een barbecue aan de Spoorlaan in Voorhout. Maar voordat men een 'aanval' kon doen op het vele geroosterde vlees, werd allereerst de eetlust opgewekt met een sjoelcompetitie met zes verschillende sjoelbakken.

In het zonnetje

Ook werden een aantal leden in het zonnetje gezet, waaronder Inge van der Aart, die al veertig jaar als muzikant staat ingeschreven bij de muziekbond. Ze speelde bij Muziekvereniging Crescendo Hillegom voordat ze in 2010 het harmonieorkest van St. Cecilia kwam versterken op de tenorsaxofoon. Van 2011 tot 2015 was ze ook actief als secretaris voor St. Cecilia. Vanwege haar jubileum ontving Inge een bijpassend insigne van de muziekbond, die door haar partner Kees werd opgespeld. Er waren ook bedankjes voor Marjoleine Mosselman, die na ruim tien jaar stopt als docent Algemene Muzikale Vorming (AMV), en Nico Zoet bedankt, die na vele jaren stopt als lid van de harmoniecommissie.

Uit de krant