Groep acht van basisschool De Waaier, vorig jaar tijdens hun afscheid. Vanaf volgend schooljaar fuseert de basisschool met Het Landtgoed en krijgt als nieuwe naam De Buitenplaats. | Foto: archief
Groep acht van basisschool De Waaier, vorig jaar tijdens hun afscheid. Vanaf volgend schooljaar fuseert de basisschool met Het Landtgoed en krijgt als nieuwe naam De Buitenplaats. | Foto: archief Foto: pr.

Het Landtgoed en De Waaier na fusie verder als basisschool De Buitenplaats

Onderwijs Warmond

Warmond • De fusieschool, die ontstaat uit Sophiaschool De Waaier en PCPO-school Het Landtgoed, krijgt de naam De Buitenplaats. 

Aan ouders en kinderen is gevraagd om mee te denken over een nieuwe naam. Uit de inzendingen is door de leerkrachten de voorkeur gegeven aan De Buitenplaats. Ouders zijn gisteren op de hoogte gesteld van de naamswijziging.  "Een plek waar kinderen graag zijn, waar samen wordt gewerkt én gespeeld", licht Margareth van der Hulst, de nieuwe directeur van de fusieschool, de keuze voor de naam toe. "Een plek waar ruimte is voor ontwikkeling, het ontplooien van talent en creativiteit. Een plek met respect voor de groene omgeving waarin de school mag staan."

Voorbereidingen op fusie

Voor basisschool De Buitenplaats wordt een nieuw logo en een nieuwe website ontwikkeld. Ook de overige voorbereidingen op de fusie zijn in volle gang. Tijdens een ouderavond op 20 juni zijn de ouders van beide scholen geïnformeerd over onder andere het beleid van de school, de inrichting van het schoolgebouw, personele inzet, groepsindeling en methodegebruik. "Ik vind het belangrijk om beide teams en alle ouders te betrekken bij de ontwikkelingen van de nieuwe school. Betrokkenheid en een goede communicatie zijn de basis voor een goede samenwerking en daar hecht ik veel waarde aan", aldus Van der Hulst.

Uit de krant