De hockeyvelden van MHC Voorhout zijn onderdeel van sportpark Elsgeest in Voorhout. | Foto: archief
De hockeyvelden van MHC Voorhout zijn onderdeel van sportpark Elsgeest in Voorhout. | Foto: archief

Voorlopige grondaankoop eerste stap naar herinrichting sport- en recreatiepark Elsgeest

Politiek Voorhout

Voorhout • Wethouder Brekelmans en de heer Warmerdam tekenden vrijdag 14 juli het voorlopige koopcontract voor de aankoop van Leidsevaart 3 in Voorhout. De aankoop van de grond maakt de weg vrij voor de herinrichting van sport- en recreatiepark Elsgeest. Als de gemeenteraad de aankoop en het projectplan goedkeurt, kunnen de plannen verder worden uitgewerkt.

Wethouder Brekelmans: "Ik ben blij met deze eerste stap! Het beschikbaar krijgen van de grond is noodzakelijk om sport- en recreatiepark Elsgeest ook daadwerkelijk te kunnen uitbreiden. Naast extra sportvelden voor de hockey-, voetbal- en handbalvereniging gaat het totale project ook over verbinding tussen Elsgeest en de omliggende graslanden, flora en fauna, een betere infrastructuur en een veilige verkeerssituatie. Zo kan het hele gebied waar Elsgeest deel van uitmaakt een impuls krijgen."

Provincie

Naar verwachting wordt het projectplan Elsgeest inclusief de aankoop in september aan de gemeenteraad ter goedkeuring voorgelegd. Daarna is er onder meer nog ontheffing nodig van de provincie Zuid-Holland voor het gebruik van de graslanden. De gemeente heeft al enige tijd contact met alle belanghebbenden in en rondom het sport- en recreatiepark. Zij blijven nauw betrokken bij de plannen.

Uit de krant