Logo deteylinger.nl
Deelnemers aan de fietstocht gingen met de pont naar de overkant. | Foto: pr.
Deelnemers aan de fietstocht gingen met de pont naar de overkant. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Voorhout

Schoutenbuurt op de fiets en met de pont

Voorhout • De bewonersvereniging van de Schoutenbuurt, de wijk bij het bestuurscentrum in Voorhout, heeft zaterdag 26 augustus de jaarlijkse zomeractiviteit georganiseerd. Burgemeester Carla Breuer kwam symbolisch een nieuwe buurtboom overhandigen.

Vorig jaar, toen de bewonersvereniging haar 20-jarig jubileum vierde, beloofde burgemeester Breuer een nieuwe buurtboom. Deze kwam ze afgelopen zaterdag symbolisch overhandigen. Het is een Betula Albosinensis Fascination, die pas in november geplant wordt. 'Fascination' loopt vroeg in het voorjaar uit en in de herfst wordt het blad goudgeel. De groengele bloemen veranderen in hangende katjes in april.

Fietstocht

Ruim 30 buurtbewoners stapten vervolgens op de fiets na het startsein van de burgemeester. Ze reden in een grote colonne richting Leiden. De 21ste editie van deze jaarlijkse fietstocht was 33 kilometer en had een fijne tussenstop in het Cronensteyn park. De fietsers vervolgde hun tocht langs de Vliet, Oude Rijn, naar een veerpont in Warmond. Niet alleen 'oude' buurtbewoners fietsten mee, maar ook de nieuwe bewoners deden mee. De familie Hoogink mag zich pas heel pril een Schoutenaar noemen, maar natuurlijk sluiten zij graag aan bij zo'n actieve bewonersvereniging.

Geslaagde activiteit

In een toespraak keek de organisatie terug naar afgelopen jaar. De fietstocht moest zeker de tocht uit het jubileumjaar evenaren. Het weer werkte zeker mee voor het extra laten slagen van de activiteit. Alle Schoutenaren poseerden voor de groepsfoto voor in het plakboek. Tijdens het barbecue diner sloten extra buurtbewoners aan en samen genoten zij tot in de late uurtjes van de mooie avondzon.

Meer berichten