| Foto: pr.
| Foto: pr. Foto: pr.

Sumve Hospital is operatiecomplex en twee waterputten rijker

Zorg & Welzijn Sassenheim

Sassenheim/Sumve • Dankzij financiering door de stichting Saidia helpt Sumve, opgericht door het Sassenheimse echtpaar Dirk en Tineke Vink, staat er in het dorp in Tanzania een nieuw operatiecomplex. Ook konden dankzij giften uit Teylingen twee waterputten worden gerealiseerd.

In juli zijn Dirk Vink en Tineke de Groot weer terug gegaan naar Sumve in Tanzania om de opening van het operatiecomplex mee te maken. Ook twee bestuursleden van de stichting Saidia helpt Sumve, Willem Mantel en Tineke Braam. waren hierbij aanwezig.

Modern

De opening was een groot feest voor Sumve Hospital, want het gebouw is voor Tanzaniaanse begrippen erg modern. De bevolking is er dan ook heel erg blij mee. Het gebouw is tot stand gekomen door bijdragen van een paar grote sponsoren, maar ook door bijdragen van privé personen uit Sassenheim en wijde omgeving. Naast bijdragen voor het gebouw heeft de stichting ook giften gekregen voor de noodzakelijke apparatuur.

Twee waterputten

Nu de grote projecten zijn afgerond blijft stichting Saidia helpt Sumve zich inzetten voor schoon drinkwater in de regio. Tijdens deze reis kon het bestuur twee waterputten aanbieden aan het ziekenhuis. Er zijn inmiddels 35 putten gerealiseerd, maar in de wijde omgeving van Sumve Hospital zijn nog zeker 20 waterputten nodig. In grote delen van Oost-Afrika heerst op dit moment grote droogte. Ook in Tanzania betekent dat droge rijstvelden, kale akkersen een verdorde oogst. Hongersnood en ondervoeding liggen op de loer. In de dorpen waar een waterput is gaat het wat beter, maar ook daar is het moeilijk. Een waterput kan de bevolking helpen de pijn enigszins te verzachten.

Help mee

Saidia helpt Sumve zou graag nog meer waterputten willen aanleggen in Sumve. Een waterput kost 3100 euro en wordt gebouwd in samenwerking met de lokale bevolking. Giften voor waterputten zijn welkom op NL69ABNA 0609039717. Voor meer informatie, kijk op www.saidiahelptsumve.nl of bel 0252-215847.

Uit de krant