Afbeelding
Foto: pr.

Fresh Market opent deuren aan Herenstraat

Zakelijk Voorhout

Voorhout • Ondernemer Erik Zantingh had een wens: een grote supermarkt, met een gevarieerd aanbod aan (vers)producten uit Nederland en Polen. Toen de kans zich voordeed in Voorhout, bedacht hij zich geen moment. Sinds vorige week is Fresh Market geopend aan de Herenstraat.

Na de sleuteloverdracht in mei ging de ondernemer uit het Westland voortvarend van start in het pand. Het oude interieur verdween en de winkel heeft een nieuwe frisse uitstraling gekregen. Bij binnenkomst liggen aan de ene kant van het gangpad de verse groenten netjes in de vakken. Aan de andere kant is een grote koeling met verse vlees- en kaasproducten. Trots maakt Zantingh een ronde door de winkel. "Fresh Market heeft een uitgebreid assortiment," vertelt hij. "We richten ons op Nederlandse en Poolse klanten. De verdeling is dan ook 60 procent Poolse producten en 40 procent is afkomstig uit Nederland. We hebben veel a-merken zoals Honig en Coca-Cola. Die zijn in beide landen natuurlijk erg populair. Toch zie je, net als in elk land, dat er verschillen zijn. In Polen heb je veel meer keuze; waar in Nederland een schap van één meter is gevuld, hebben ze in Polen voor vier schappen producten."

Nederlandse supermarkt

Het is niet voor niets dat Zantingh de Poolse markt goed kent. Hij had eerder een uitzendbureau en heeft momenteel naast een hotel, ook nog enkele kleine supermarkten die zich op de Poolse klanten richten. Maar die verschillen van Fresh Market, benadrukt hij: "Dit is een Nederlandse supermarkt, met ook veel Poolse producten. Ik weet zeker dat er voor alle klanten genoeg aanbod is."

Diversiteit

In de schappen staan veel verschillende soorten pasta, soepen, maar ook koekjes, chips en frisdrank. "Het leuke is dat er ook producten tussen zitten die we in Nederland niet kennen. Bijvoorbeeld de flessen Coca-cola, Fanta en 7Up van 2,25l. Die maat is bij andere supermarkten niet verkrijgbaar. Ze zijn ook nog tot en met 10 september in de aanbieding: een fles voor 1,30 euro." Daarnaast verkoopt Fresh Market ook 52 soorten bier en is het schap met bakproducten tot de laatste centimeter gevuld. Er is Nederlandse en Poolse babyvoeding verkrijgbaar.

Halalkip

Zantingh gaat voor de totale winkel, legt hij zijn visie uit. "Ik wil een totaal concept aanbieden; dus verkopen we ook onderdelen voor de fiets en auto, zoals zadels en motorolie. Klanten kunnen bij ons alles vinden." De verse producten, zoals de halalkip, komen uit Nederland. Ook op de brood- en banketafdeling ruikt het heerlijk. Er zijn verschillende Poolse delicatesse verkrijgbaar. De kersentaart, de appeltaart en de schuimtaart zijn populair, want klanten kunnen er een zelfgekozen stuk laten afsnijden. "De taarten zijn vooral heel populair bij onze Nederlandse klanten," lacht Zantingh, "ze komen er speciaal voor langs". De ondernemer nodigt iedereen uit om een bezoek te brengen aan Fresh Market. Hij ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet en heeft alweer nieuwe plannen: momenteel is hij in gesprek om een take-away sushi aan de voorkant van de supermarkt te vestigen.

Fresh Market aan de Herenstraat 66 is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 21.00 uur, op zaterdag van 8.30 tot 20.00 uur en zondag van 11.00 tot 19.00 uur.

Uit de krant