Leerlingen de basisscholen in Sassenheim spelen mee tijdens het Blokfluitfeest van Crescendo. | Foto: pr.
Leerlingen de basisscholen in Sassenheim spelen mee tijdens het Blokfluitfeest van Crescendo. | Foto: pr. Foto: pr.

Crescendo en St. Cecilia verzorgen workshops in de bibliotheken

Activiteiten Teylingen

Sassenheim/Voorhout • In de bibliotheken van Sassenheim en Voorhout zijn op woensdag 6 september om 14.30 uur bijzondere voorleesmiddagen. Kinderen kunnen niet alleen komen luisteren naar een mooie verhaal, maar ook wordt er muziek gemaakt door medewerkers van deze muziekverenigingen. 

Crescendo

Crescendo is een bloeiende harmonievereniging in de Bollenstreek met vier orkesten waar kinderen en volwassenen op ieder niveau kunnen musiceren. De vereniging biedt muzieklessen aan door gediplomeerde docenten en leidt leerlingen op voor de HaFaBra-examens, muziekdiploma's die in heel Nederland erkend zijn.

St. Cecilia

Sinds 1919 is St. Cecilia dé muziekvereniging van Voorhout. De vereniging verzorgt, binnen en buiten Voorhout, concerten, aubades en straatoptredens en neemt actief deel aan concoursen.

Voorleesmiddagen

Elke eerste woensdagmiddag van de maand lezen medewerkers van de Bibliotheek Bollenstreek voor rond een bepaald thema. In september is dat muziek. In plaats van knutselen na afloop van het verhaal kunnen kinderen deze middag muziek maken. Vanaf september zijn alle kinderen van vier jaar en ouder weer van harte welkom om elke eerste woensdag van de maand aan te schuiven bij het voorlezen en de activiteit. De toegang is gratis. 

Uit de krant