Afbeelding
Foto: pr.

Over cameratoezicht bij station wordt in september verder gesproken

Politiek Teylingen

Sassenheim • De indieners VVD en CDA houden hun motie om te komen tot cameratoezicht op station Sassenheim aan tot september. Dan komt B&W met een integrale afweging van mogelijke maatregelen om de diefstal van fiets en auto op die plek tegen te gaan en de veiligheid te verhogen.

Door Nico Kuyt

Vanwege de urgentie vroeg de motie aan B&W om 'direct' te starten met camera's aan de Warmondse zijde en voor 1 juni met een plan te komen, maar vond daarvoor geen meerderheid onder de fracties. Die wilden wachten op een ordentelijke, integrale afweging van alle mogelijke maatregelen. B&W komt met dat plan in september.

Twijfels

De fracties uitten tevens twijfels of camera's wel zouden helpen. Wellicht was een bewaakte fietsenstalling beter.

Nog niet aan toe

Marlies Volten (VVD) maakte vorige week de gemeenteraad bekend de motie aan te houden. "Het is duidelijk dat de andere fracties er nog niet aan toe zijn. De urgentie is wel bij iedereen aanwezig. Dat blijkt uit de reacties uit de samenleving en dat, naast de fietsen, de afgelopen twee jaar ook tien auto's gestolen zijn. Het integrale plan moet zo snel mogelijk naar de raadscommissie Bestuur van 13 september en de gemeenteraad van 28 september voor een behandeling", aldus Volten. 

Uit de krant