Catwijck bleek net iets sterker dan MHC Voorhout. | Foto: pr.
Catwijck bleek net iets sterker dan MHC Voorhout. | Foto: pr. Foto: pr.

Hockeydames verliezen Bollenstreekkraker

Sport Voorhout

Voorhout • Ook de hockeyers en hockeysters van MHC Voorhout zijn aan de competitie begonnen. Bij de dames stond er meteen een kraker in de Bollenstreek op het programma. De enerverende wedstrijd werd in de laatste vijf minuten beslist.

MHC Voorhout Dames 1 kreeg bezoek van Catwijck en de Voorhoutse dames begonnen meteen goed aan hun eerste wedstrijd in de 3e klasse. Voorhout kreeg de kans op de voorsprong, maar miste in de één op één situatie voor de Catwijckse goalie. Na vijftien minuten kwam toch een doelpunt uit het niets. Een hard ingeslagen bal in de cirkel werd door Catwijck getipt en liet keepster Mariska van Vliet kansloos. Voorhout was hierna even van slag en Catwijck probeerde de voorsprong te vergroten. Het duurde tien minuten voordat Voorhout weer in de wedstrijd kwam. In een afgeslagen strafcorner reageerde Kirsten Bogert alert en sloeg keihard de gelijkmaker binnen 1-1.

De tweede helft gaf een ander beeld. Catwijck zette Voorhout onder druk. Het bleef lange tijd gelijk, maar vijf minuten voor tijd capituleerde de Voorhoutse verdediging en scoorde Catwijck de 1-2 in een rebound. De dames uit Voorhout zetten nog even aan om de gelijkmaker te maken, maar uit de drie strafcorners die daarna volgden werd niet meer gescoord.

Mannen winnen

De mannen maakten er een spannende wedstrijd van tegen Thor, de Leidse studenten. In de eerste helft waren de Voorhouters heer en meester. Door doelpunten van Alexander Peters en Jaap Dijkstra ging de thuisclub met 2-0 de rust in. De tweede helft gaf Voorhout de wedstrijd uit handen en Thor kwam terug tot 2-2. Jaap Dijkstra gaf Voorhout opnieuw de voorsprong en iedereen dacht dat de wedstrijd nu op slot zat. Door een verdedigingsfout kwam Thor op de 3-3 en er waren nog maar een paar minuten te spelen. De Voorhoutse mannen gingen vol op de aanval en op aangeven van Jaap Dijkstra tipte Timo van Katwijk drie minuten voor tijd de winnende goal binnen via de binnenkant van de paal. Het bleef bij 4-3 en Voorhout heeft de eerste drie punten in de tas.