Veel deelnemers lopen ieder jaar mee en dragen zo hun steentje bij aan de goede doelen van Lopen tegen Kanker. | Foto: archief
Veel deelnemers lopen ieder jaar mee en dragen zo hun steentje bij aan de goede doelen van Lopen tegen Kanker. | Foto: archief Foto: Peter Schipper

Voorlopig voor het laatst: Lopen tegen Kanker

Algemeen Warmond

Warmond • Voor de laatste keer vertrekken wandelaars en hardlopers op zondag 8 oktober vanaf de Bisschopslaan bij Marienhaven. De zevende editie van Lopen tegen Kanker is ook voorlopig de laatste.

Het bestuur heeft besloten dat deze editie voorlopig de laatste is die door hen georganiseerd wordt, schrijven ze in een persbericht. "In de afgelopen twee jaar is het bestuur actief geweest om mensen te benaderen die de organisatie van de loop konden overnemen en/of het bestuur konden aanvullen, maar dat is helaas niet gelukt. De stichting blijft wel bestaan en in 2018 gaat het bestuur zich beramen over mogelijke nieuwe activiteiten."

De stichting Lopen tegen Kanker is in 2010 opgericht. De bestuursleden wilden zich voor het goede doel inzetten en zich daarbij richten op de mensen met kanker en hun naasten. Zij hebben ook behoefte aan ontspanning en verlichting van het leed dat zij op dat moment ervaren, is hun ervaring. Daarbij wil de stichting zeker niet voorbij gaan aan het belang en de noodzaak van kankeronderzoek.

Regionale goede doelen

Lopen tegen Kanker heeft in de voorgaande zes edities regionale goede doelen ondersteund, bijvoorbeeld doelen waar een persoonlijk verhaal de bindende factor was. De Jonge Weduwe is een van die doelen. Monique de Wit uit Warmond is deelneemster van het eerste uur. Haar man overleed aan de gevolgen van kanker. Zij bleef achter met twee jonge kinderen. Ze werd coördinator bij stichting Jonge Weduwe Duin- en Bollenstreek, die steunt biedt aan ouders met minderjarige kinderen, na het verlies van hun partner. Dit jaar is deze organisatie een van de goede doelen. Daarnaast is het hoofddoel het eigen Lopen tegen Kanker wensenfonds. Vanuit dit wensenfonds worden er kleine wensen vervuld voor mensen die (zelf) getroffen zijn door kanker. De komende jaren wil de stichting het wensenfonds beter profileren in de regio.

Programma

Het wandel- en hardloopevenement is op zondag 8 oktober. De start is aan de Bisschopslaan in Warmond, de starttijden zijn (onder voorbehoud): 9.30 uur: Gezinsloop (2 km), 10.00 uur: Wandeling (10 km), 11.00 uur: 5 km hardlopen (vanaf 12 jaar), 11.15 uur: 10 km hardlopen (vanaf 15 jaar). De prijsuitreiking en een kort "Stilstaan bij voor wie en waarom we dit doen" start om 12.30 uur.

Inschrijven via www.lopentegenkanker.nl/ en op de dag zelf, 15 minuten voor de starttijd van de desbetreffende loop.

Uit de krant