Junior keepster Marit Huiberts speelt een fantastische wedstrijd en wordt uitgeroepen tot beste speelster. | Foto: pr. Foto: pr.

Foreholte houdt lang stand bij rentree in eredivisie

Sport Voorhout

Voorhout • De terugkeer op het hoogste niveau van handbalvereniging Foreholte is naar tevredenheid verlopen. Tegen landskampioen V.O.C. hielden de handbalsters uit Voorhout lang stand.

Dat Foreholte na 28 jaar weer in de eredivisie speelt, werd duidelijk uit de bezoekersaantallen. In een bomvolle sporthal De Tulp zag het publiek de juniorenkeepers Marit Huiberts en Romy Verweij hun debuut maken door de afwezigheid van de geblesseerde Williënne van der Plas.

Exact twaalf minuten hield Foreholte de landskampioen bij, maar vanaf 6-7 liep V.O.C. verder uit. Bij rust stond het 10-17.

Vincenten en Vink op schot

Ook na de rust bleef het verschil van zeven lang staan. Met name Dana Vincenten en Ramona Vink waren met ieder zeven treffers op schot.

In de laatste minuten zette V.O.C nog een keer aan en liet het verschil in de eindstand zien. Foreholte verliest bij de terugkeer in de eredivisie met 22-32, maar is daar alleszins tevreden mee.

Over twee weken spelen de Voorhoutse handbalsters hun tweede wedstrijd, dan in Dalfsen tegen de gelijknamige bekerwinnaar.