Foreholte houdt hoofd koel en wint openingswedstrijd

Sport Voorhout

Voorhout • Naar de openingswedstrijd van deze nieuwe competitie werd reikhalzend uitgekeken. Het was dan ook druk op de Elsgeest. Dat vond ook zijn oorzaak in het feit dat ook de tweede teams van beide verenigingen, vroeger op de dag, hun onderlinge wedstrijd speelden en dat Laakkwartier, ongewoon Haags, veel supporters meetrok naar Voorhout. Een en ander zorgde voor veel sfeer op de tribune en langs de lijn. Sfeer, die in de emotionele en spannende slotfase even uit de hand dreigde te lopen, maar waar uiteindelijk voldoende spelers van beide zijden het hoofd koel wisten te houden.

Te lang speelden beide ploegen te afwachtend. Foreholte had weliswaar een klein overwicht, Laakkwartier speelde goed georganiseerd en trachtte onmiddellijk uit te breken bij slordig Voorhouts balverlies. Het tempo was traag. De jonge Haagse voetballers speelden gedisciplineerd aan de hand van 'routinier' Giovanni Linnebank. De aanvoerder was verantwoordelijk voor de voorsprong die Laakkwartier vlak voor rust nam op de verraste Voorhoutse ploeg. In de 42e minuut pakte Lucas Wiering z'n eerste gele kaart. De toegekende vrije trap werd door Linnenbank eerst in de muur geschoten, maar in het vervolg kwam de bal opnieuw voor de voeten van de centrale verdediger. Op zijn diagonale schuiver had Matthijs Guijt geen antwoord (0 -1).

Grote kans

Kansen op een Voorhoutse voorsprong waren er met name geweest voor Rick Brabander. Eerst vond hij na de voorzet van Wiering al inkoppend nog net de vuisten van keeper Veugelers. Even later slingerde hij langs de Haagse verdedigers, maar ging zijn schot net naast de paal. De grootste kans was echter in de blessuretijd voor Toni Arroyo. Hij schoot van dichtbij over na aangeven van Casper Brabander.

Na rust dreunde de geweldige opdoffer nog wel even na. Foreholte kwam maar niet in de wedstrijd. Na vijf minuten verscheen spits Oktay Colakoglu in moeilijke positie voor Guijt. Zijn inzet verdween over de doelman en over het doel. Laakkwartier slaagde er goed in de wedstrijd te ontregelen en de Voorhouters zochten steeds gefrusteerder naar de gelijkmaker, maar het niveau daalde schrikbarend. Trainer IJzendoorn wisselde spits Wouter Nolles voor centrale verdediger Oscar Arroyo. Foreholte leek op weg naar het eerste verlies in de eerste thuiswedstrijd.

Uit de lucht

Zo'n tien minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd viel het doelpunt zo maar uit de lucht. Hoewel de Voorhouters er nog wel drie pogingen voor nodig hadden was het uiteindelijk Nolles die de bal binnentikte (1-1). In de slotfase die volgde gingen de Voorhouters op zoek naar de overwinning. Pim Spreeuw wist Toni Arroyo te bereiken, zijn kopbal op inzet verdween via de kruising over. In minuut negenentachtig kwam uiteindelijk de steekpass van Sten Admiraal op Rick Brabander die op zijn beurt broer Casper vond, die vervolgens keeper Veugelers kansloos liet (2 – 1).

Met man en macht en meer dan opgestroopte mouwen trokken de Laakkwartierders naar voren. Dit keer probeerde de Voorhouters om de wedstrijd te ontregelen, maar met ieder mogelijk vertragingsmoment trok de stoïcijns leidende scheidsrechter Van Sprang er onmiddellijk tijd bij en zo was het bij de lange inworpen van de voortdurend aanjagende aanvoerder Linnenbank 'vrouwen en kinderen eerst' in het Voorhoutse strafschopgebied. Meer dan opgelucht gingen de Voorhoutse armen omhoog toen Van Sprang eindelijk affloot.