Zonnewijzer uit Boerhaavetuin gestolen | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Jan Zuilhof bij de onthulling van de zonnewijzer in 2011. | Foto: pr.
Jan Zuilhof bij de onthulling van de zonnewijzer in 2011. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Voorhout

Zonnewijzer uit Boerhaavetuin gestolen

Voorhout •  De zonnewijzer uit de Boerhaavetuin in Voorhout is vorige weekend gestolen. Het bestuur van Stichting Het Boerhaavehuis is op zoek naar getuigen en wil de zonnewijzer natuurlijk graag weer terug hebben.

De vrijwilligers die de tuin onderhouden, ontdekten op maandagochtend 18 september dat de zonnewijzer is verdwenen. Ze zijn meteen in de omliggende struiken en sloten gaan zoeken, maar hebben niets kunnen vinden. 

Aangifte

Bestuurslid Jos Warmenhoven: "Er is aangifte gedaan bij de politie, camerabeelden worden onderzocht. Mocht de dader berouw hebben, dan kan die de zonnewijzer terugbrengen naar de tuin. Dat mag ook  's nachts. Schrootwaarde heeft de zonnewijzer nauwelijks, het is kopergeverfd bandstaal, kunstig vervaardigd. De emotionele waarde is veel hoger". 

De zonnewijzer staat sinds 2011 in de tuin en is een cadeau van de Meiden van Ter Leede. 

Meer informatie

Iedereen die inlichtingen kan geven, kan contact opnemen met de politie 0900 – 8844 of met de vrijwilligers en bestuursleden van de Stichting Het Boerhaavehuis.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>