Afbeelding
Foto: pr.
foto

Speeltuin De Geest ontvangt twee bankjes van gemeente en Oranjefonds

Algemeen Warmond

Warmond • Op het gras staan twee gloednieuwe banken. In elkaar gezet door de buurtbewoners zelf. Tijdens burendag op 23 september, presenteerde Stichting Speel- en ontmoetingsplaats De Geest de plannen voor de nieuwe speeltuin aan de Geestlaan in Warmond. De gemeente werkt nog aan het definitieve ontwerp, maar het begin is er.

Kinderen zijn aan het touwtrekken, hoelahoepen of voetballen. Buren genieten van een hapje en een drankje. "Precies zoals het op burendag hoort te zijn", vindt Anja, één van de bestuursleden van Stichting Speel- en ontmoetingsplaats De Geest. Een aantal buurtbewoners heeft deze stichting opgericht om in het hart van de wijk een fijne plek te creëren voor kinderen, hun ouders en ouderen uit de buurt.

Fondsen werven

De bewoners hebben samen met de gemeente een ontwerp gemaakt voor de nieuwe speeltuin. Anja: "Het is een voorlopig ontwerp, maar we krijgen allemaal enthousiaste reacties. Mensen zijn blij zijn dat de verouderde speeltuin wordt aangepakt. De gemeente gaat de basis betalen. Vanuit de stichting willen we fondsen werven om onze aanvullende wensen te kunnen realiseren, zoals kunstgras voor het voetbalveldje."



Voor Burendag vroeg Anja zowel bij de gemeente als bij het Oranjefonds subsidie aan voor twee buitenbanken. De aanvragen werden gehonoreerd. "Echt super. Twee handige vaders hebben ze in elkaar gezet. Wijkregisseur Karin Heppener van de gemeente is ons komen feliciteren met de bankjes. Heel leuk allemaal. Het begin van onze speeltuin is er."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant