Koen beleeft stormachtige stage op Sint-Maarten | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Koen in gesprek met burgemeester Carla Breuer over zijn tijd op het eiland Sint-Maarten. | Foto: pr.
Koen in gesprek met burgemeester Carla Breuer over zijn tijd op het eiland Sint-Maarten. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Voorhout

Koen beleeft stormachtige stage op Sint-Maarten

Voorhout • Tijdens de ramp op Sint-Maarten was de twintigjarige Koen uit Voorhout voor een stage op het eiland Sint-Maarten. Burgemeester Carla Breuer sprak met hem en hij vertelde haar wat hij daar heeft meegemaakt.

Koen maakte de orkaan Irma van dichtbij mee. Hij liep stage bij een vakantieresort op Sint-Maarten. Dat de stage zo stormachtig zou verlopen had hij zich nooit kunnen bedenken. In afwachting van de storm overwoog hij geen moment om vroegtijdig naar huis te gaan. Het was aanpakken, handelen en afwachten. Tijdens de orkaan zat hij in zijn appartement op het resort waar hij angstige momenten beleefde.

Ravage

Kort nadat orkaan Irma was uitgeraasd, liep Koen een rondje over het resort. Op dat moment was het één grote ravage. Alles was kapot en overal lag zand. Daken waren van de appartementen gewaaid, auto's lagen onder bomen.

Gewonden vielen er gelukkig niet op het resort: de gasten waren bij elkaar in het hoofdgebouw opgevangen. Dit gebouw was extra beschermd met ijzeren luiken voor alle ramen. Koen heeft van de ravage filmopnamen gemaakt, die door RTL4 zijn gebruikt in de nieuwsuitzending.

Opruimen en helpen

De vijf dagen erna hielp hij waar hij kon met de verzorging van de overgebleven gasten. Gelukkig was er op het resort een noodaggregaat. Zo kon hij met zijn bezorgde ouders thuis in Voorhout contact houden.

Plunderingen

Rondom het resort werd veel geplunderd. Dit heeft veel indruk op hem gemaakt. Op het resort was genoeg beveiliging en werden ter plaatse veiligheidsmaatregelen genomen. Na vijf dagen werd hij door een militair vliegtuig van het eiland gehaald. Hij vloog diezelfde dag nog via Curaçao terug naar zijn ouders. Zij stonden op het vliegveld van Eindhoven in spanning op hem te wachten.

Dapper

Burgemeester Carla Breuer vindt het erg dapper wat Koen na afloop van de orkaan allemaal heeft gedaan. Zij wenst hem samen met zijn ouders veel sterkte met de verwerking van deze gebeurtenis.

Landelijke actie

Inmiddels zijn er met een landelijke Rode Kruis-actie miljoenen euro's ingezameld voor de wederopbouw van Sint-Maarten, Sint-Eustatius en Saba. Via giro 5125 kwam tot nu toe 15,5 miljoen euro binnen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>