Vrijwilliger Arie Duijnhoven neemt afscheid bij kinderboerderij de Kloosterhof. | Foto: pr.
Vrijwilliger Arie Duijnhoven neemt afscheid bij kinderboerderij de Kloosterhof. | Foto: pr. Foto: pr.

Leermeester Duijnhoven neemt afscheid van De Kloosterhof

Verenigingen Warmond

Warmond • Arie Duijnhoven heeft zijn vrijwilligerswerk bij 'De Kloosterhof' beëindigd. Met veel enthousiasme en verantwoordelijkheid zette hij zich bijna vijftien jaar in voor de Warmondse kinderboerderij. Nu vindt hij het tijd voor wat anders. 

Duijnhoven verzorgde niet alleen de dieren, maar hielp ook bij het onderhoud van de opstallen. Regelmatig moesten de hokken, na een storm of hevige regenbui, worden gerepareerd en dan maakte hij heel wat overuren. Als op de Nationale Schoonmaakdag de hokken en stallen werden geboend dan maakte hij een grote pan tomaten- of kippensoep voor de vrijwilligers. Ook tijdens evenementen als Halloween en de jaarlijkse rommelmarkt zorgde deze vrijwilliger voor de inwendige mens. De laatste vijf jaar maakte hij bovendien deel uit van het bestuur van de Kloosterhof.

Maar velen kennen Duijnhoven vooral als de man die jonge bezoekers de liefde voor dieren bijbracht. Veel kinderen, die ook als vrijwilliger op de boerderij werken, kennen hem als die aardige en geduldige leermeester. 

Nieuwe vrijwilligers

Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom op De Kloosterhof. Op alle dagen van de week is er hulp nodig. Ongeveer twee uur per keer. De werkzaamheden bestaan uit het schoonhouden van de hokken en het voeren van de konijnen, geiten, paarden, kippen en hangbuikvarkentjes. Of timmerklussen.
Aanmelden kan door te mailen naar: kloosterhof.warmond@hotmail.com. Of bel naar Sylvia Heemskerk: 071-3013050.

Uit de krant