Zoon van Corina,  Teun (12), staat op plek 1 om mee te rennen. | Tekst&Foto: Esther Luijk
Zoon van Corina, Teun (12), staat op plek 1 om mee te rennen. | Tekst&Foto: Esther Luijk Foto: Esther Luijk

"We maken er echt een uitje van"

Algemeen

Vaders, moeders, opa's en oma's met kinderwagens, kinderen en zelfs honden liepen mee met de zevende editie van Lopen tegen Kanker. Een editie met een extra bijzonder randje, omdat het voorlopig de laatste zal zijn. Het bestuur heeft de afgelopen twee jaar hard gezocht naar opvolgers, maar is daarin tot op heden nog niet geslaagd.

Het evenement werd een plek waar velen met haar hun verdriet om konden zetten in een bijzonder doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor verschillende kankergerelateerde goede doelen. Dit jaar werd er door de bijna tweeduizend deelnemers ruim 25.000 euro opgehaald. In de afgelopen zeven jaar heeft initiatiefneemster Corina van Diest veel indrukwekkende verhalen gehoord. Zo herinnert ze zich een jaar waarin een aantal vluchtelingen meedeed uit het asielzoekerscentrum van Katwijk. "Ze mochten eigenlijk het AZC niet verlaten", vertelt Corina. "Maar speciaal voor onze loop kregen ze toestemming om toch mee te kunnen doen. Dat was wel heel bijzonder om te zien." Een andere mooie herinnering van Corina is de groep van ruim driehonderd deelnemers die meedeed voor Annemarie van der Voorn. Zij overleed een paar jaar geleden aan kanker, waarna half Lisserbroek onder de naam 'Annies Angels' uitliep om haar nagedachtenis te eren bij de sponsorloop. Willem van der Voorn, de man van Annemarie, liep ook dit jaar weer mee. "Dit jaar is de vijfde keer. De eerste keer liep Annemarie zelf ook nog mee", herinnert hij zich. "We maken er echt een familie-uitje van. Mijn huidige vrouw en mijn kinderen doen ook mee, dat maakt het wel extra bijzonder. We zijn inderdaad begonnen met 330 man, dat was heel indrukwekkend. Zo'n beetje iedereen die haar kende liep mee."

De organisatie van de sponsorloop wordt teveel voor Corina en haar mede-organisatoren. "Het neemt veel tijd in beslag en naast mijn gewone werk wordt het te intensief", legt ze uit. "Natuurlijk zou het geweldig zijn als het doorgezet wordt door iemand anders, maar aan de andere kant kunnen we ook bedenken dat we in de afgelopen zeven jaar enorm veel mooie dingen hebben kunnen doen voor andere mensen."

Elk jaar wordt er een hoofddoel gekozen waar het grootste gedeelte van het opgehaalde bedrag naartoe gaat. Dit jaar is dat het eigen wensenfonds van de stichting Lopen tegen Kanker. Vanuit het wensenfonds worden er kleine wensen vervuld voor mensen die getroffen zijn door kanker. Marian van Berne (68) is een van de mensen die een wens vervuld kreeg vanuit het wensenfonds. Samen met haar man kreeg ze een luxe overnachting inclusief champagneontbijt in Hotel Hogerhuys in Noordwijk. Het deed haar even vergeten ziek te zijn. "Het was fantastisch" zegt ze. "Zulke lieve mensen en zo'n mooi en gezellig hotel, het was een hele beleving." "Met het geld van deze laatste sponsorloop kunnen we het werk van de stichting nog een aantal jaar voortzetten", zegt Corina. "Door het vervullen van kleine wensen kunnen we iets groots bereiken."

Mensen die zich geroepen voelen Carina op te volgen in de organisatie van Lopen tegen Kanker, kunnen zich melden via info@lopentegenkanker.nl

Uit de krant