De hockeyheren van Voorhout versloegen IJmond. | Foto: PR Foto: PT

Hockeyheren en dames pakken met winst belangrijke punten

Algemeen

Na het verlies van vorige week van de heren en dames van MHC Voorhout pakten beiden teams hun revanche. De heren behaalden een eclatante zege op IJmond en de dames deden goede zaken door Saxenburg te verslaan.

De mannen van Voorhout speelde na een stroef begin een goede wedstrijd en won met grote cijfers, 8-1. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Maar naar mate de wedstrijd vorderde kreeg Voorhout de overhand. Men ging rusten met een 4-1 stand. In de tweede helft kwam Voorhout niet in de problemen en bouwde de voorsprong rustig uit.

Dames

De dames van Voorhout behaalden een belangrijke zege tegen Saxenburg. Het werd na een foutje in het uitverdedigen 0-1 voor Saxenburg, dat daarna zich terug trok. Voorhout zette de dames uit Haarlem onder druk en kreeg aardig wat kansen. Nadat Amy van Dam uit een scrimmage net niet kon scoren, was het Merel Heijl, die even later een fantastische goal scoorde op aangeven van Simone Luijk. Met 1-1 gingen beide teams naar de thee. De tweede helft was duidelijk voor het team van Voorhout dat op zoek was naar de winst. Uiteindelijk scoorde Casandra Nieuwenhuizen uit een strafcorner de verdiende 2-1. Saxenburg probeerde nog wel een gelijkspel te bewerkstelligen, maar tot grote kansen kwam het niet. Voorhout speelde de wedstrijd uit en 1 minuut voor tijd scoorde Elise Bos de beslissende 3-1 uit een strafcorner. Net als de mannen komen de dames weer in de middenmoot en proberen voorzichtig naar boven te kijken.