In de regio verdwijnt de helft van alle brievenbussen. | Foto PR
In de regio verdwijnt de helft van alle brievenbussen. | Foto PR Foto: PR

Helft minder brievenbussen in Teylingen

Algemeen

PostNL past de komende tijd in gemeente Teylingen het netwerk van brievenbussen aan. De reden voor de aanpassing is dat we in Nederland steeds minder post versturen. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, verwijdert of verplaatst PostNL naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.


Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet voorschrijft. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOBm I(e)derin en LvKK de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen in de gemeente. Gezamenlijk is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd. Bij het bepalen van de locaties houden wij rekening met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet.

Veranderingen
Vanaf 20 november voert PostNL de eerste veranderingen in het netwerk van brievenbussen in Zuid-Holland door. In de gemeente Teylingen blijven achttien brievenbussen, verdwijnen negentien brievenbussen en komt er één nieuwe brievenbus bij.
Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen. Informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus.

Brievenbussen die blijven staan:
In Sassenheim: Wasbeekerlaan (bij nummer 12) ,Hoofdstraat 82 , Hoofdstraat 169A, Hoofdstraat, Wattstraat 1, Lindenlaan 2 en Kagerdreef 51.
In Voorhout: Herenstraat 43F, Raadhuisplein 4 , Professor Nolenslaan ,Pieter v Slingerlandstr 2 , Loosterweg 5 , Kruidenschans 211 en Snoeklaan 180.
In Warmond: Dorpsstraat 85, Herenweg , Herenweg 52 en Mgr. Aengenentlaan 3.

Nieuw te plaatsen is de brievenbus aan de Koetsiersweg 3b in Sassenheim.

In Sassenheim verdwijnen de bussen Jagtlustkade 17, Rijksstraatweg 22, Kwekersweg 94, Menneweg 2, Palfreniersweg 53, Willibrorduslaan 67, Van Heemstrastraat 40, Elbalaan 21 en Vijfmeiweg 12.
In Voorhout verdwijnen zes bussen: Willem de Zwijgerstraat 17, Beukenrode 308, Azaleahof 2, Engelselaan 53, Beethovenlaan 57 en Componistenlaan 61.
De vier bussen die in Warmond worden verwijderd zijn: Oosteinde 4, Oranje Nassaulaan 29, Julianastraat 1 en Zijldijk 10.

Uit de krant