Tijdens de speurtocht moesten verschillende opdrachten worden gedaan.
Tijdens de speurtocht moesten verschillende opdrachten worden gedaan. Foto: PR

Basisschool De Regenboog fantaseert er op los

Algemeen

VOORHOUT ♦ In de afgelopen weken werd op Basisschool De Regenboog in Voorhout door alle kinderen hard gewerkt aan het project 'Fantasie'.

In alle groepen werden de kinderen uitgedaagd om aan de slag te gaan met hun eigen fantasie. Stichting De Combibrug verzorgde in de onderbouw danslessen en in de bovenbouw dramalessen waarbij de kinderen hun fantasie de vrije loop konden geven. Er werd natuurlijk druk geknutseld, er werden fantasievolle cakejes versierd en er werd geschminkt.

Vanzelfsprekend was er ook veel aandacht voor lezen en boeken, omdat ook de Kinderboekenweek in de projectperiode viel. Zo lazen de kinderen van de bovenbouw de jongere kinderen voor en was er op beide locaties een drukbezochte boekenruilbeurs. Op woensdag 11 oktober werd het project officieel afgesloten met een puzzeltocht op wieltjes voor alle kinderen en hun ouders. Leerlingen van de Clusterlocatie vertrokken vanaf De Oosthoutlocatie en andersom.

donkere grot

Op weg naar de eigen locatie moesten onderweg verschillende opdrachten worden gedaan, bijvoorbeeld Ezeltje Prik, een dierenpuzzel maken en een speurtocht door een donkere grot. Bij alle opdrachten verdienden de kinderen een letter. Van alle letters moest een woord worden gepuzzeld. Bij inleveren van het goede woord kregen de kinderen een kleine verrassing. De ouderraad was op beide locaties druk bezig om iedereen van hapjes en drankjes te voorzien. Door sponsoring van AH, Aldi, van Kesteren Groente en Fruit en de groenteman van de markt was er voor iedereen meer dan genoeg te eten en te snoepen.

Uit de krant