Voorzitters Jolanda Remmelzwaal en Ronald Vonk ondertekenen namens Ter Leede de samenwerkingsovereenkomst met Ajax. Marleen Molenaar, manager vrouwenvoetbal Ajax, en trainer Benno Nihom kijken toe. | Foto: pr.
Voorzitters Jolanda Remmelzwaal en Ronald Vonk ondertekenen namens Ter Leede de samenwerkingsovereenkomst met Ajax. Marleen Molenaar, manager vrouwenvoetbal Ajax, en trainer Benno Nihom kijken toe. | Foto: pr. Foto: pr.

Ter Leede nieuwe partnerclub Ajax

Sport Sassenheim

Sassenheim • Ajax Vrouwen gaat een samenwerking aan met de damestak van voetbalvereniging Ter Leede. Vorige week zondag werden de handtekeningen onder de samenwerking gezet. Ter Leede is de vijfde partnerclub van de Amsterdammers

Ajax had al lange tijd vier partnerclubs, maar voegt daar nu een vijfde aan toe. Daarin is bewust gekozen voor Ter Leede, vertelt Marleen Molenaar, manager vrouwenvoetbal Ajax. "Met Ter Leede hebben we vijf clubs die nadrukkelijk een weg zijn ingeslagen om het meisjes- en vrouwenvoetbal een belangrijke positie te geven binnen hun club. Wij willen aan deze partners graag onze kennis overdragen, vooral op technisch en medisch gebied en daarmee ondersteunend zijn bij het verder ontwikkelen en professionaliseren van de snelst groeiende sport van Nederland."

Clinics en stages

De samenwerking met Ajax omvat afspraken over het signaleren en laten doorstromen van talenten. Hiervoor zullen de vrouwen van Ajax een voetbalclinic organiseren op sportpark de Roodemolen. Aan deze clinic kunnen alle meiden van Ter Leede deelnemen. Daarna worden Ter Leede talenten uitgenodigd voor een trainingsstage op het trainingscomplex van Ajax, de Toekomst. Ook zal er een meidenteam uit Sassenheim worden uitgenodigd om de Ajax vrouwen te begeleiden tijdens een competitiewedstrijd. 

'Ontzettend blij'

Daarnaast was Ajax nog niet actief in de regio en zorgt de samenwerking met de Sassenheimers voor een brede blik. Ronald Vonk en Jolanda Remmelzwaal, voorzitter en vrouwen-voorzitter van Ter Leede, zijn uiteraard verheugd. Vonk: "We zijn inmiddels meer dan 40 jaar actief in het vrouwenvoetbal. Ons doel is om het vrouwenvoetbal in Nederland op wereldniveau te krijgen. De samenwerking met de Ajax Vrouwen past daar goed bij. Deze club kan onze meiden op verschillende gebieden iets moois bieden. We zijn ontzettend blij met deze samenwerking".

Plek voor nog meer voetbalsters

Ter Leede heeft nog plek voor nieuwe voetbalsters. Met enkele extra aanmeldingen, kan er een nieuw meidenteam instromen in de competitie. Aanmelden kan via jolandaremmelzwaal@terleede.nl. 

Uit de krant