Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Gratis boek in campagnemaand Nederland Leest

Algemeen Teylingen

Teylingen • In de maand november krijgt iedere bezoeker van de Bibliotheek Bollenstreek het boek 'Ik, robot' van Isaac Asimov cadeau. Deze actie is onderdeel van de landelijke campagne Nederland Leest.

Het thema van dit jaar is robotisering. Daarom krijgen zowel leden als niet-leden van de Bibliotheek het boek 'Ik, robot' van Isaac Asimov cadeau. Asimov (1920–1992) is een beroemd sciencefictionschrijver en grondlegger van de robotica. De start is op 1 november. Ook de rest van de maand zijn er in de Bibliotheek Bollenstreek volop activiteiten voor jong en oud. Zo wordt op donderdag 16 november het boek In het buitengebied van Adriaan van Dis besproken in de bibliotheek van Sassenheim. Op donderdag 23 november komt Maria Genova naar de bibliotheek in Lisse om tijdens 'Komt een vrouw bij de h@cker' te vertellen over privacy, identiteitsfraude en computerbeveiliging.

Adriaan van Dis

Ter ere van Nederland Leest bezoekt Adriaan van Dis op 28 november de bibliotheek van Oegstgeest. De schrijver wordt door journalist Frénk van der Linden geïnterviewd over zijn laatste roman, 'In het buitengebied', dat begint met het relaas over robot Akiko. Kaarten voor Van Dis zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Uit de krant