Deelnemers aan de jumelage activiteiten voor de kerk in Champigné. | Foto: pr.
Deelnemers aan de jumelage activiteiten voor de kerk in Champigné. | Foto: pr. Foto: pr.

Geslaagde Jumelage

Algemeen Warmond

Warmond • "Een langgerekt topweekeinde. Andere woorden kan ik er niet voor bedenken", aldus voorzitter Bernadette van Moorsel van de Stichting JWC na terugkeer uit Champigné, waar zij met 22 andere Warmonders en streekgenoten de jarenlange vriendschapsbanden met de inwoners van deze plaats in het Loiregebied heeft uitgebreid en verstevigd.

Hoogtepunten tijdens het vierdaagse verblijf waren er genoeg. Een ervan was het enthousiasme waarmee de gastgezinnen reageerden op het cadeau dat zij kregen: narcissenbollen, die ze op 4 november gaan planten om ze vervolgens tot bloei te trekken, zodat ze op Grootmoederdag (4 maart in Frankrijk) op hun mooist zijn. Ook vermeldenswaardig was de hilarische actie van de Fransen zondagmorgen bij het vertrek van de Hollanders. Ze zwaaiden op het plaatselijk kerkplein met borden waarop stond "Vote Carla" en soortgelijke teksten. Ze refereerden daarmee aan een uitspraak van JWC-bestuurslid Carla Hilverda die zich tijdens een van de genoeglijke etentjes had laat ontvallen dat zij zich mogelijk kandidaat gaat stellen voor een zetel in de gemeenteraad van Teylingen.

De reis donderdag naar Champigné verliep voorspoedig, behalve voor Wilma en René van Winsen. Zij kregen met hun oranje Lotus even voorbij Parijs een lekke band en moesten in een hotel overnachten. Zij misten daardoor vrijdag onder meer het bezoek aan de wereldberoemde abdij Fontevraud en het kasteel in Saumur. Zaterdag waren zij wel bij het paardenfestijn Mondial de Lion in Angers, waaraan ook een Nederlandse combinatie meedeed.

Zowel bij de Fransen als bij de Nederlanders waren er deelnemers die niet eerder aan jumelage activiteiten hadden meegedaan. Gezien hun enthousiasme verwacht Bernadette van Moorsel dat ze in de toekomst vaker acte de présence zullen geven.

Uit de krant