Afbeelding

Sassenheimers in beeld gebracht

Historie Sassenheim

Sassenheim • De Stichting Oud Sassenheim heeft afgelopen week 64 personen aan haar Sassenheims Biografisch Woordenboek (SBW) toegevoegd. Daarmee komt het totaal aantal personen dat in de digitale beeldbank van de SOS zit op 1262 personen. Een van hen is Cornelis (Cees) van der Heiden, die op de foto hierboven staat. Van der Heiden was 47 jaar boekhouder bij N.V. Van Zonneveld & Co. Daarnaast was zo'n 40 jaar voorzitter van Christelijk harmoniegezelschap Crescendo. Naast de bekende Sassenheimers, zijn ook niet-Sassenheimers vermeld, als zij voor het dorp wel van belang zijn geweest.

De SOS is in 2009 begonnen met haar personenbeeldbank (SBW). Van de opgenomen persoon is een portretfoto opgenomen met daarbij niet alleen genealogische gegevens, maar ook gegevens over verdiensten. Alle personen zijn te vinden in het SBW-album op www.stichtingoudsassenheim.nl. Personen aanmelden kan via de beeldbank of door een mail te sturen naar sbw@stichtingoudsassenheim.nl.

Inloop

Iedere eerste donderdagochtend en iedere tweede donderdagmiddag van de maand is er een inloop van de werkgroepen Historie en Genealogie van respectievelijk 10.00 tot 12.30 uur en 14.00 tot 16.00 uur op De Coy, Kagerdreef 72 in Sassenheim. Ook daar kan men met vragen en opmerkingen terecht.

Gegevens uit het SBW kunnen door eenieder worden gebruikt, mits met bronvermelding.

Uit de krant