Max Teunissen test de defensie van Waterland. | Foto: pr.
Max Teunissen test de defensie van Waterland. | Foto: pr. Foto: pt.

Paal staat winst The Bassets in de weg

Sport Sassenheim

Sassenheim • De rugbyers van The Bassets hebben zichzelf een slechte dienst bewezen door nipt te verliezen van concurrent Waterland in Purmerend.

In een wedstrijd die bol stond van fouten lukte het The Bassets niet om het niveau te halen. Bij Waterland was het al niet veel beter. Twee ploegen sprokkelden punten bij elkaar waardoor het wel genadeloos spannend was, maar van toprugby was geen sprake.

Vuur in de ploeg

Toen Bassets trainer Phil Leck ver in de tweede helft ingreep en Dennis Rietberg, Akram Zaki en Perry van der Burg inbracht, kwam er vuur in de ploeg, maar de teller stond al op 26-20. De klok tikte de laatste minuut en The Bassets zet eindelijk een goede aanval op waarbij Roger Scheffer een vijf punter drukt, 26-25.

Kans in de laatste minuut

De laatste actie van de wedstrijd was de conversie, om met de bal twee punten door de palen te schoppen, maar het leren speeltuig spatte op de paal. The Bassets hield aan dit treffen een schamel puntje over. Ze blijven weliswaar op de vierde plek staan, maar die positie komt wel in het geding. Er zijn genoeg kapers op de kust voor die plek die recht geeft op de kampioenspoule. Met nog vier wedstrijden te gaan, is alles nog mogelijk. Op zaterdag 25 november is de volgende wedstrijd. The Bassets speelt dan in Sassenheim tegen Ascrum uit Amsterdam. 

Uit de krant