Iets voor een dorpsgenoot betekenen? Welzijn Teylingen zoekt nieuwe vrijwilligers

Zorg & Welzijn Teylingen

Teylingen • Welzijn Teylingen gaf in juni een nieuwe start aan het dienstenpakket van Welzijn Thuis. Door de groeiende belangstelling is de organisatie op zoek naar nieuwe, enthousiaste vrijwilligers. Het gaat om hulp of kleine klusjes, die de vrijwilliger kan bieden op de tijd die hem of haar uitkomt. Bijvoorbeeld iemand met de auto ergens heen brengen, een tuintje netjes maken, of wat gezelligheid bieden aan een alleenstaande oudere. Ook wordt een coördinator gezocht om de aanvragen voor Automaatje te regelen.

Met een lidmaatschap op Welzijn Thuis kunnen inwoners een beroep doen op vrijwilligers als zij wat hulp of een steuntje nodig hebben in hun dagelijks leven. In het pakket zitten: klusjes in huis, klein onderhoud van de tuin; vervoer en begeleiding naar ziekenhuis of activiteit (Automaatje); boodschappendienst en maatjes. Komt er een nieuwe vraag en is er een vrijwilliger die dat wil doen, dan is dat ook mogelijk.

Welzijn Teylingen biedt de vrijwilligers van Welzijn Thuis regelmatige bijeenkomsten om ervaringen uit te wisselen en de mogelijkheid om training te volgen. Zelfs voor wie maar een uurtje in de week de tijd heeft, probeert Welzijn Teylingen iets passends te vinden. Ook mensen die meer kans willen maken op de arbeidsmarkt, kunnen via Welzijn Thuis ervaring opdoen.

Voor aanmelding of meer informatie, neem contact op met Manon van der Kroft, welzijnsadviseur en coördinator Welzijn Thuis via m.vanderkroft@welzijnteylingen.nl of bel 0252 -231805.

Uit de krant