Nationaal Park Hollandse Duinen kiest voor Overbosch | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Voorhout

Nationaal Park Hollandse Duinen kiest voor Overbosch

Voorhout • Het Overbosch is het allereerste natuurgebied in de Duin- en Bollenstreek, waar de vlag van het Nationaal Park Hollandse Duinen wappert. Hiermee is het Overbosch de noordelijke toegangspoort voor het  Hollandse natuurgebied geworden.

Het Nationaal Park heeft tot doel om meest Hollandse natuurgebied van Nederland nog beter op te kaart te zetten. Doel hierbij is om de zeldzame natuur nog beter beschermen en de recreatieve beleving voor inwoners en toeristen nog aantrekkelijker maken. Georgette Leltz, Kwartiermaker Nationaal Park Hollandse Duinen, hees de vlag in de top, samen met Joep Derksen, voorzitter van de Stichting Vrienden van het Overbosch.

Stad en zee verbinden

Leltz geeft aan, dat het Nationaal Park Hollandse Duinen de stad met de zee wil verbinden via de natuur. "Langs de Noordzee, tussen strand en strandwallen, liggen de Zuid-Hollandse vastelandsduinen. Een prachtig kustlandschap waar landgoederen, duinen, zeedorpen en steden elkaar afwisselen. Met dit Nationaal Park pakken wij de kans om het meest Hollandse natuurgebied van Nederland nog beter op te kaart te zetten. Wij willen zeldzame natuur nog beter beschermen en de recreatieve beleving voor inwoners en toeristen nog aantrekkelijker maken.''

Kleinschalige evenementen

Het Nationaal Park heeft juist de samenwerking met het Overbosch gezocht, vanwege alle activiteiten, die daar de laatste jaren plaatsvinden. Het kleischelpenpad zorgt er voor, dat mensen met loopbeperkingen en ouders met kinderwagens iedere dag door het bos kunnen wandelen. Regelmatig worden kleinschalige evenementen gehouden, zodat bezoekers extra van het bos kunnen genieten. Gidsen tonen de bezoekers paddestoelen in het najaar en opkomende stinsenbollen in het voorjaar en vertellen over alle flora en fauna in het Overbosch. Ieder jaar vinden hier de evenementen Kunst in 't Overbosch en Kunst voor Kids plaats, zodat cultuur en natuur met elkaar verbonden worden.

Overbosch-voorzitter Derksen laat weten: ,"Deze vlag is veel meer dan een symbool; het staat voor de samensmelting van historische natuur met de promotie van een prachtig gebied. Dit zijn voorbeelden van verbinding, die door het Nationaal Park Hollandse Duinen onderschreven worden. Het Overbosch heeft weer een glansrijke toekomst; een toekomst die het Nationaal Park Hollandse Duinen ook te wachten staat. Dat hier nu de vlag wappert, als eerste plek in de Duin- en Bollenstreek, is een symbool van vertrouwen in elkaar. De Vrienden van het Overbosch onderschrijven en ondersteunen de ambities van het Nationaal Park."

Toegangspoort

Met deze vlag in de top van de mast is het Overbosch verworden tot de noordelijke entree van het Nationaal Park Hollandse Duinen. De toegangspoort voor het Hollandse natuurgebied, waar zeldzame natuur nog beter beschermd wordt en dit gebied door recreatieve beleving voor inwoners en toeristen nog aantrekkelijker gemaakt wordt. Met het hijsen van de vlag is de gemeente Teylingen de eerste gemeente in Zuid-Holland, in het gebied tussen Den Haag en Hillegom, dat de vlag van het Nationaal Park Hollandse Duinen op haar grondgebied heeft wapperen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>