Afbeelding
Foto: pixabay

Workshop voor penningmeesters

Verenigingen Teylingen

 Teylingen •  Voor alle penningsmeesters van verenigingen in Teylingen, biedt Welzijn Teylingen op dinsdag 21 november een gratis workshop aan die praktische informatie geeft en deelnemers bijpraat over het penningsmeesterschap. Ook voor toekomstige penningmeesters vormt deze workshop een goede basis.

Binnen iedere stichting of vereniging gaat geld om, soms relatief veel geld. De in- en uitgaande gelden moeten zo duidelijk mogelijk worden verantwoord. De penningmeester heeft tot taak alles netjes te administreren en regelmatig verslag te doen aan het bestuur en aan de kascommissie. Het is echter niet nodig om boekhouder of accountant te zijn, om ook de rol van penningmeester binnen een vereniging of stichting te vervullen.

Inhoud

Tijdens de workshop worden de volgende onderwerpen besproken: Functies en taken penningmeester, inrichting en efficiënt voeren van de administratie, kascommissie en overige onderwerpen in het kort, zoals verzekeringen, ANBI, subsidies en BTW.

Aanmelden

De workshop is op dinsdag 21 november 2017 van 19.30 tot 22.00 uur. De workshop wordt gegeven bij en door Accountantskantoor Van Velzen uit Warmond (Wasbeeklaan 3). Aanmelden kan via www.vanvelzenaa.nl/cursus. Er zijn geen kosten verbonden aan  deze cursus.

Uit de krant