Constance Baauw. | Foto: pr.
Constance Baauw. | Foto: pr. Foto: pr.

Constance Baauw nieuw directielid HLTsamen

Politiek Regio

Regio • Constance Baauw volgt per 1 januari Ger van Lierop op als directielid HLTsamen. Van Lierop bekleedde die positie vanuit zijn rol als gemeentesecretaris in Hillegom. Baauw volgt hem ook in die werkzaamheden op.

Constance Baauw is de afgelopen 15 jaar werkzaam geweest bij de gemeente Haarlemmermeer in uiteenlopende leidinggevende posities. Baauw is 52 jaar, geboren in Amsterdam, opgegroeid in Heemstede en inmiddels 20 jaar woonachtig in Alphen aan den Rijn. Baauw: 'Ik zie er naar uit om aan de slag te gaan in het mooie en historische bollendorp Hillegom. Voor mij is het ook jeugdsentiment. Ik heb als tiener vele jaren tot mijn grote genoegen bollen gepeld en ingepakt in Hillegom. Een sympathieke schuurbaas, Tour de France op de radio, hard werken en aan het eind van de week het loon in ontvangst nemen op kantoor, in een bruin papieren zakje. Maar tijden veranderen en Hillegom ook. 'Bollenstreek' wordt steeds meer 'Bloemenstreek' en het dorp van weleer gaat met zijn tijd mee en loopt zelfs voorop als het gaat om het opstellen van een Omgevingsvisie".

'Die pioniersmentaliteit daagt ook mij uit in mijn rol als gemeentesecretaris en eindverantwoordelijke voor de ambtelijke organisatie, om te kijken aan welke innovaties en ontwikkelingen ik kan bijdragen, zodat dit een bijdrage levert aan inventief, krachtig en verbindend aanwezig zijn in de regio. Met betrekking tot HLTsamen zet ik graag met de twee collega-directeuren mijn schouders eronder om dit nog verder door te ontwikkelen. Zodanig dat de positie in de bollenstreek en in de regio verder wordt verstevigd'.

Ger van Lierop gaat na 1 januari 2018 met vervroegd pensioen.

Uit de krant