Iris van der Stelt wint in Haarlem en blijft zo koploper in de Marathon Cup. | Foto: pr./schaatspeleton.nl
Iris van der Stelt wint in Haarlem en blijft zo koploper in de Marathon Cup. | Foto: pr./schaatspeleton.nl Foto: pr./schaatspeleton.nl

Iris van der Stelt wint in marathon Haarlem

Sport Warmond

Teylingen • De vijfde marathonwedstrijd van dit seizoen is gewonnen door Iris van der Stelt.

Iris van der Stelt (Warmondse IJsclub) was een van de gangmakers op zaterdagavond 18 november op de Kennemer kunstijsbaan in Haarlem. Ze zat regelmatig voorin en zoekend naar een mogelijkheid om weg te komen. Zij bleek de enige van haar marathonploeg in de kopgroep, daarom profiteerde Van der Stelt zoveel mogelijk van de andere rijdsters en wist zij haar rust te bewaren tot de eindsprint. Achter haar probeerde onder andere ploeggenote Lisa van der Geest het peloton te 'stoppen'. Er waren meerdere pogingen van andere ploegen die het gat met de koplopers probeerden te dichten, maar echt ruimte kregen zij niet.

Met nog 29 ronden te gaan sloot de kopgroep weer aan bij het peloton. Er werd goed op elkaar gelet en rijdsters die probeerden weg te komen, werden met name door Anni Tauber (witte trui/jongerenklassement) teruggehaald. Met de kopgroep weer bij elkaar maakte Iris van der Stelt de wedstrijd in de sprint af. Corina Strikwerda moest haar op het laatste rechte stuk voorbij laten. Elma de Vries eindigde als derde net voor Emma Engbers op het podium. Engbers lijkt in het klassement wel de belangrijkste concurrente voor Van der Stelt te worden. In de nieuwe tussenstand staat zij op plaats twee met slechts 10,1 punt achter Van der Stelt, die volgende week in Hoorn weer in het oranje leiderspak rijdt.

De andere WIJC-rijdsters waren Lisa van der Geest (17e) en Loesanne van der Geest (31e). Anne Leltz die als regiorijdster weer met de Dames mee mocht doen, finishte nu als 49e.
Mede Teylingse Denise van der Hulst (Voorhout) finishte als 45e.

Uit de krant