| Foto: pr./Pixabay
| Foto: pr./Pixabay Foto: pixabay

Foreholte verliest bij RKDEO

Sport Voorhout

Voorhout • In wat het RKDEO-twitteraccount "de slechtste RKDEO-wedstrijd van dit seizoen" noemde, verloor Foreholte op zondag 19 november kansloos van een op alle plekken op het veld veel sterker RKDEO. Alleen keeper Matthijs Guijt behoedde zijn ploeg voor een fikse Nootdorpse oorwassing.

Trainer Marcel IJzendoorn had een basisplaats ingeruimd voor Ralph Schiebroek en posteerde door een te veel aan middenvelders Sten Admiraal linksachter. De wedstrijd was precies vier minuten onderweg toen Hayden Bergen vanaf de rechterkant ongemoeid de voorzet kon verzenden. Volkomen vrijstaand kon aanvoerder, middenvelder en topscoorder Rob van Hagen ongehinderd binnenkoppen (1-0).

Rijp voor de slacht

RKDEO drukte onmiddellijk door en na tien minuten verzond die zelfde Van Hagen de steekpass dwars door de Voorhoutse defensie naar spits Tommie Simonis. Vanaf rand strafschopgebied liet hij keeper Guijt voor de tweede keer kansloos (2 – 0). Vanaf dat moment waren de Voorhouters rijp voor de slacht. Het was opnieuw Simonis die in de volgende aanval zwaar gehinderd door Patrick Roukema de volgende voorzet vanaf de rechterkant niet langs doelman Guijt wist te krijgen.

Schade beperkt

Even lieten de Nootdorpers de teugels vieren, wat overigens niet leidde tot ook maar een enkele Voorhoutse mogelijkheid tot scoren. Op het half uur wist linksback Ricky de Bruijn vanaf de achterlijn net niet de spitsen Simonis en Bergen te bereiken en tot aan de rust kreeg de Nootdorpse spits Simonis nog twee honderd procent kansen, maar telkens kwam keeper Guijt als winnaar naar voren. De Voorhouters mochten de handen dichtknijpen dat de ruststand nog 'overzichtelijk' was.

Verlies geen schande

Achteraf gezien ware het beter geweest dat in de rust besloten was de wedstrijd verder schriftelijk af te doen. Hoewel Foreholte juist in deze helft z'n enige mogelijkheid tot scoren kreeg toen centrale verdediger Jari Seffelaar de bal onder de voet door liet schieten. Rechterspits Christian Guijt schoot vanaf zestien meter de bal tegen keeper Dennis Hendriks. Maar eerst verscheen middenvelder Tomas Prieto nog vrij voor Guijt, zonder resultaat overigens. De Voorhouters haalden nog even twee gele kaarten op  wegens praten tegen de scheidsrechter. Enig lichtpunt deze middag voor Foreholte was het feit dat RKDEO gewoonweg tot een van de beste ploegen van de 2e klasse C behoord. Verlies tegen een dergelijke ploeg zou op zich geen schande zijn, alleen was dat afgelopen zondag wel in "hun slechtste wedstrijd in dit seizoen".