Lisa van der Geest, Niels Langeveld en Andrea Bouma zijn de eerste sportambassadeurs van Teylingen. | Foto: René van Dam
Lisa van der Geest, Niels Langeveld en Andrea Bouma zijn de eerste sportambassadeurs van Teylingen. | Foto: René van Dam Foto: René van Dam

Lisa, Andrea en Niels eerste Teylinger Sporthelden

Sport

Teylingen • Schaatsster Lisa van der Geest, autocoureur Niels Langeveld en atlete Andrea Bouma zijn de eerste Teylinger Sporthelden. Als ambassadeur van sport in Teylingen zijn zij op sociale media te volgen via  #TeylingerSportheld.

De campagne is opgezet door Stichting Sport Promotie Teylingen, dat ook het Sportcafé organiseert. Zij hebben drie actieve topsporters gevraagd of zij de komende periode sportambassadeur van Teylingen willen zijn.

De Warmondse Lisa van der Geest behoort als schaatsster tot de nationale marathontop en doet mee in de race om een ticket voor de Olympische Spelen2018  in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang.  Autocoureur Niels Langeveld uit Sassenheim kende na diverse nationale kampioenschappen een goed debuut in de TCR Germany en richt zich nu op volgend seizoen. Atlete Andrea Bouma werd in 2016 Nederlands kampioen bij de meisjes B op zowel de 100 als 200 meter sprint. De Sassenheimse traint zowel bij haar club de Spartaan in Lisse als bij de Atletiekunie op Papendal.

Ambassadeurs

Als Teylinger Sporthelden promoten Lisa, Niels en Andrea sporten in het algemeen en hun eigen sport in het bijzonder. Via #TeylingerSportheld op Facebook, Instagram en Twitter nemen ze volgers mee in hun leven als topsporter.

Erik de Muinck, voorzitter van Sport Promotie Teylingen, is blij met de kersverse ambassadeurs.  "Met onze stichting promoten we sport in Teylingen, onder andere via het Sportcafé. Met de Teylinger Sporthelden willen we dat nog intensiever doen. In onze gemeente wonen atleten die in de top van hun sport presteren. Dat is iets om ontzettend trots op te zijn. Met deze campagne willen we daar meer aandacht aan geven.  Zo kunnen Lisa, Niels en Andrea voorbeelden zijn voor andere jonge sporters en daarnaast iedereen inspireren, motiveren en activeren om te gaan sporten. Tot slot laat het ook  zien hoe belangrijk de clubs en verenigingen zijn. De sportcarrières van deze Teylinger Sporthelden zijn daar ooit begonnen. "

Nomineren voor Sportprijzen Teylingen

Daarnaast wil Sport Promotie Teylingen met de campagne ook extra aandacht vestigen op de Sportprijzen Teylingen. Die worden ieder jaar in samenwerking met de gemeente Teylingen uitgereikt. De Muinck: "Met de campagne Teylinger Sporthelden willen we er voor zorgen dat sport in onze gemeente nog meer gaat leven. Daar kunnen de Sportprijzen Teylingen 2017 van meeprofiteren. Als we nog meer nominaties binnen krijgen, dan zou dat fantastisch zijn".

Vanaf dit moment kunnen inwoners zelf sporters uit Teylingen, die in 2017 een prestatie van formaat hebben geleverd, nomineren via www.sportcafeteylingen.nl.  Dat kan zowel een individuele als een teamprestatie zijn. Ook dit jaar wordt de Sportbegeleidersprijs uitgereikt. Kijk voor alle voorwaarden op de website.

Nomineren kan tot en met donderdag 1 februari. Een jury kiest uit alle nominaties de winnaars. Wethouder Bas Brekelmans reikt de prijzen op dinsdagavond 6 maart uit tijdens het Sportcafé Teylingen.

Uit de krant