Tijdens het jaarlijkse bedrijfsbezoek van het bestuur van de Teylingen Ondernemer Vereniging (TOV), burgemeester Carla Breuer, Teylingse wethouders en raadsleden wordt de intentieverklaring ondertekend. Op de foto  | Foto: pr.
Tijdens het jaarlijkse bedrijfsbezoek van het bestuur van de Teylingen Ondernemer Vereniging (TOV), burgemeester Carla Breuer, Teylingse wethouders en raadsleden wordt de intentieverklaring ondertekend. Op de foto | Foto: pr. Foto: pr.

Onderzoek naar mogelijkheden zonnepanelen op bedrijventerreinen

Duurzaam & Groen

Sassenheim • Tijdens een bedrijfsbezoek aan Energy Environment Care is het startsein gegeven voor een samenwerking voor meer duurzame energie in Teylingen. Teylingen Ondernemer Vereniging (TOV), gemeente Teylingen en EE Care spraken af gezamenlijk een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren naar de toepassing van zonne-energie bij de bedrijfsterreinen Jagtlust en De Wetering/Greenib.

Het uitgebreide haalbaarheidsonderzoek zal duidelijkheid geven over het potentieel van de twee bedrijventerreinen in het kader van opwekken van zonne-energie. De uitkomsten geven in eerste instantie inzicht aan vijftien geïnteresseerde ondernemers en op de terreinen. Het project wordt financieel gesteund door de Provincie Zuid-Holland en de gemeente Teylingen.

Koos Burgmeijer  lichtte toe: "We hopen met het onderzoek de mogelijkheden voor het opwekken van duurzame energie behapbaar te maken. En als de ondernemers enthousiast zijn, kunnen zij andere ondernemers inspireren. Een eerste schatting laat al zien dat op het industrieterrein Jagtlust 80.000 zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Dat is goed voor energielevering aan 6.000 gezinnen!"

Het onderwerp van de presentatie van EE Care "Samen Teylingen duurzamer maken" wordt hiermee direct onderstreept en is nu definitief uit de startblokken gekomen!

Uit de krant