Foreholte stelt punt in voorlaatste minuut veilig

Voorhout • Foreholte kwam op sportpark de Elsgeest twee keer op voorsprong tegen VUC. Toch moesten de Voorhouters tot in de laatste minuut knokken om een punt over te houden aan het duel.

Foreholte startte met Jelle Geerlings in de basis. Na vijf minuten aftasten viel de bal eindelijk eens goed voor de thuisclub. Pim Spreeuw liet de vrije trap indraaien op het hoofd van Toni Arroyo. Christian Guijt leek kansloos in het strafschopgebied, maar zijn hakje kwam voor de voeten van Joost van Dam, die de bal langs VUC-keeper Verstraten schoot (1-0). Diezelfde Van Dam kon de voorsprong vergroten toen een vrije trap van Sten Admiraal bij de tweede paal door Verstraten werd losgelaten, maar Van Dam schoot de kans naast het doel.

Leijdekkers gevaarlijk

Daarna nam VUC het heft in handen en verscheen met name spits Jergo Leijdekkers gevaarlijk voor Matthijs Guijt. De Voorhoutse doelman kwam opnieuw keer op keer als winnaar uit de strijd. Toch was het diezelfde Leijdekkers die in de 36e minuut zich door de Voorhoutse verdediging wurmde en Guijt in de korte hoek kansloos liet (1 -1). Toch wisten de Voorhouters zich op te richten als vlak voor rust een voorzet van Jelle Geerlings door Christian Guijt 'in één tijd' over doelman Verstraten in het VUC-doel ploft (2-1).

Moed der wanhoop

Na de rust pakte VUC de zaken weer energiek aan en Foreholte moest terug. Nog voor het kwartier kwam een, op zich kansloos lijkende, solo van invaller Dennis van der Poel bij de snelle Youri Buwalda. Zijn voorzet werd door Jergo Leijdekkers diagonaal ingeschoten (2-2). VUC voelde dat er meer mogelijk is in deze wedstrijd, maar eerst misten achtereenvolgens Rick Brabander (kopbal) en Jelle Geerlings (open schietkans) de kans op de hernieuwde voorsprong van de Voorhouters. Foreholte moest daarna achteruit en een Haags doelpunt leek een kwestie van tijd. Trainer Mark Moen wisselde de boomlange Wessel van Vliet in de wedstrijd die nu juist in zijn eerste balcontact een vrij liggende bal in het strafschopgebied achter doelman Guijt plaatste (2 -3).

Met de moed der wanhoop trokken de Voorhouters richting het VUC-doel, maar de definitieve genadeklap lag bij elke tegenaanval op de loer. In de 89e minuut schoot Christian Guijt vanuit de scrimmage de bal richting het VUC-doel. Voor, dan wel achter de doellijn, wist een VUC-verdediger de bal met de hand terug in het veld te plaatsen. Scheidsrechter Van der Kraan gaf onmiddellijk doelpunt (3 -3). Foreholte behield hiermee een punt